FOTO: Grange zmagovalec Levija


Jean Baptiste Grange [foto: GEPA]

Po neuspeli otvoritveni tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Soeldnu so se moški danes pomerili na slalomu v finskem Leviju. Prve točke sezone je na progi Levi Black lovilo 80 smučarjev, od tega pet naših. Najboljši slovenski slalomist pretekle sezone, Mitja Valenčič, je nosil štartno številko 17, Bernard Vajdič 31, Matic Skube 37, Mitja Dragšič 62, Miha Kuerner pa 75.

V prvi vožnji je najboljši čas postavil Francoz Jean Baptiste Grange, Valenčič pa je bil s 25. mestom edini od naših, ki se je uvrstil v finale. Skube je prišel na 36. mesto (od druge vožnje so ga ločile tri desetinke), Vajdič na 40., Dragšič 48., Kuerner pa je bil med trideseterico tistih, ki vožnje niso končali.

V drugo je Valenčič nastopil podobno kot v prvo in na koncu zasedel 26. mesto. Grange je uspel obraniti prednost in se tako zmagoslavno vrnil po poškodbi, ki jo je utrpel na začetku leta. “Današnje zmage nisem pričakoval. To je bil odličen dan zame,” je o sedmi zmagi v karieri dejal Grange. Na stopničkah sta se mu pridružila še Šved Andre Myhrer in Hrvat Ivica Kostelić.

Bila je dobra tekma. Posebno sem zadovoljen s svojim drugim nastopom. Želim si osvojiti mali kristalni globus v tej disciplini, kar mi je velik izziv,” je po tekmi menil Myhrer, ki je v prvi vožnji zasedal četrto mesto.

Na bele strmine se je po poškodbi vrnil tudi Kalle Palander. Domači gledalci so ga nadvse toplo sprejeli, a je njihov ljubljenec v prvi vožnji naredil napako in bil diskvalificiran. “Neverjetno. Kakšno vzdušje je bilo ob mojem nastopu,” je nekoliko žalostno dejal Palander.

Zadovoljni pa ne morejo biti niti v našem taboru, saj 26. mesto Valenčiča ni rezultat, ki bi jih lahko zadovoljil. “Proga je bila dobra glede na številke, s katerimi so se tekmovalci kvalificirali v drugo vožnjo. Ko prideš na tekmo, je potrebno tekmovati. V tem elementu smo danes zaostali. Enostavno niso dali od sebe tistega kar so zmožni,” je nastop naše peterice ocenil Pavel Čebulj, odgovorni trener za tehnične discipline.


Rezultati: Svetovni pokal .: Levi :. Slalom (m)Izjava: Pavel ČebuljAndre Myhrer, Jean Baptiste Grange, Ivica Kostelić [foto: GEPA]


Jean Baptiste Grange [foto: GEPA]


Mitja Valenčič [foto: GEPA]


Matic Skube [foto: GEPA]


Matic Skube [foto: GEPA]


Bernard Vajdič [foto: GEPA]


Bernard Vajdič [foto: GEPA]

Leave a Comment