Grilc slavil v Londonu


Zmagovalni oder [foto: Oliver Kraus/FIS]

V Londonu so se deskarji pomerili na letošnji prvi tekmi v skokih prostega sloga. V kvalifikacijah je nastopilo kar 68 tekmovalcev iz 14 držav, med njimi tudi sedem Slovencev – Marko Grilc, Matevž Petek, Luka Jeromel, Aljoša Krivec, Matevž Pristavec, Žiga Erlač in Domen Bizjak. V finale se je uspel uvrsti le Marko Gril, sodniki, med njimi je bil tudi Slovenec Aleš Šilec, so njegov najboljši skok ocenili z 27,6 točkami.

V finalu se je Gril nadvse izkazal, saj se mu je ponesrečil le drugi skok. Prvega in tretjega pa je napravil z odliko. 27-letnik se je tako razveselil prve zmage na tekmah svetovnega pokala. “V London sem prišel z veliki emocijami, saj sem se tu pred dvema letoma poškodoval in bil štirinajst dni v bolnišnici. Priti nazaj na takšno lokacijo je poseben občutek, zato sem še posebej vesel, da sem premagal sebe. Zmaga na današnji tekmi mi ne pomeni toliko veliko, kot zmaga nad samim seboj. Prvi skok mi je dobro uspel, zato sem v drugo nekoliko več tvegal, vendar mi ni uspel. V tretji skok pa je bil zelo dobro izveden, čeprav sem nekoliko živčen. Ko pa sem videl, da imam dovolj hitrosti in sem dobro v zraku, sem vedel, da bo moj nastop zelo težko premagati,” je takoj po osvojeni zmagi dejal “Grilo”. Drugega mesta se je razveselil Norvežan Staale Sandbech, tretji pa je bil Belgijec Seppe Smits.

Matevž Petek je zasedel 13., Luka Jeromel 31., Aljoša Krivec 36., Matevž Pristavec 41., Žiga Erlač 45. in Domen Bizjak 46. mesto.

Organizatorji so se pri pripravi tekmovanje nadvse potrudili, saj so morali za pokritje umetne skakalnice Freeze Kick izdelati kar 500 ton snežne odeje. 15.000 gledalcev je bilo deležno zanimivega dogajanja in atraktivnih skokov.


Rezultati: Svetovni pokal .: LondonIzjava: Marko GrilcGledalci [foto: Oliver Kraus/FIS]

Leave a Comment