Grki prvič tudi na tekmah v smučarskih skokov

Trenutno najbolj zadolžena država evropske unije Grčija je sedaj prisotna tudi v svetu smučarskih skokov. Zato je poskrbel Nico Polychronidis. V mlajših kategorijah je sedaj 23-letnik nastopal za nemški klub iz Oberstdorfa, pri 15-letnih pa je bil celo nemški podprvak. Nemci so ga hitro uvrstili v nacionalno ekipo in Nico je leta 2009 v italijanskem Pregelatu na tekmi celinskega pokala zasedel celo tretje mesto. Sledila je krizno obdobje, kjer dobrih rezultatov ni bilo.


[foto: GEPA]

Nemška smučarska zveza (DSV) ga v letošnji sezoni ni uvrstila med reprezentante, zato se je Nico odločil, da bo v prihodnje nastal za Grčijo. Njegov oče je namreč Grk, mama pa je Nemka. Njegova želja je nastopiti na letošnjem svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmu, pred tem pa še na nekaterih tekmah svetovnega pokala.

Polychronidis se je tako udeležil tekem celinskega pokala v Engelbergu in tako Grčijo zasidral na zemljevid smučarskih skokov. Rezultatsko se ni posebno izkazal, saj je na četrtkovi tekmi zasedel 65. mesto, na petkovi preizkušnji pa je bil dve mesti boljši.

Leave a Comment