Hadalin znova do točk, a z večjimi željami

Smučarji so v Flachauu v Avstriji znova nadeli slalomske smuči in se pomerili na novi tekmi svetovnega pokala. Slovenija je imela na startu znova dva predstavnika – Štefan Hadalin se je na pot podal s startno številko 23, Aljaž Dvornik pa s številko 54.


Sebastian Foss-Solevaag je slavil premierno zmago [foto: Christoph Huber/Skiweltcup Flachau]

Na polovici tekme je bil v vodstvu Norvežan Sebastian Foss-Solevaag, s 27. in 29. stotinkami sekunde zaostanka pa sta drugo in tretje mesto zasedala Avstrijca Fabio Gstrein in Manuel Feller.

Štefan je začel zelo hitro, žal pa na prvi prelomnici naredil napako, ki mu je vzela več kot pol sekunde. Kljub temu se je uspel zbrati in nadaljeval dobro, ciljno črto pa je prečkal kot 13., z 1.13 sekunde zaostanka za vodilnim. Aljaž bo na prvo finale moral še nekoliko počakati, saj je odstopil v zgornjem delu proge.

16. mesto je bilo dobro izhodišče za napad v finalu, žal pa Hadalin ni uspel izpolniti zastavljenih ciljev, saj se je v vožnjo prikradlo preveč napak. Ob prihodu v cilj je prišel na deveto mesto, po zadnji vožnji dneva pa je bil 23.

Z najboljšim časom finala je do prve zmage v karieri prišel Foss-Solevaag, Avstrijec Marco Schwarz se je povzpel iz četrtega na drugo mesto, Fracoz Alexis Pinturault pa je napredoval za pet mest, na končno tretje. “Danes ni uspelo, kar je bilo v načrtu. Prvo vožnjo sem smučal precej dobro, storil eno večjo napako, a kljub temu sem imel dobro hitrost. V drugem teku enostavno nisem našel pravih občutkov, ki bi mi dali to isto hitrost in dobro smučanje. Ne prav zadovoljen odhajam domov. Zdaj se bom poskušal do Schladminga malo spočiti, izklopiti glavo, narediti spet kakšen kvaliteten trening in potem gremo naprej,” je tekmi razmišljal Hadalin.


Rezultati: Svetovni pokal .: Flachau :. Slalom (m)


Leave a Comment