Hendricksnova slavila v Sočiju, Požunova deveta


Sarah Hendrickson [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Ruski Soči je gostil drugo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta v letošnji sezoni. Na skakalnici, ki bo prihodnjo sezono gostila olimpijske igre, je najboljšo pripravljenost prikazala Američanka Sarah Hendrickson. Na zmagovalnih stopničkah sta se ji pridružili še Japonka Sara Takanashi in Norvežanka Anette Sagen. Vrstni red je bil po prvi seriji na prvih dveh mestih enak, Sagnova pa je zasedala četrto mesto. V skupnem seštevku vodita Sarah Hendrickson in Sara Takanashi.


Katja Požun [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenske skakalke so ekipno nastopile zelo dobro, saj je izven finalne serije ostala le Anja Tepeš. Ljubljančanka je s skokom 92,5 m zasedla 39. mesto. Izmed preostale peterice je najbolje nastopila Katja Požun, ki se je z dvema odličnima skokoma (100,5 m; 96,5 m) zavihtela na deveto mesto. Špela Rogelj je bila 13., Urša Bogataj 15., Eva Logar 17. in Maja Vtič 19.

Ekipno sem z nastopi naših skakalk zadovoljen, še vedno pa delamo nekaj napak. Anja kot tudi Maja sta na včerajšnjem treningu prikazali boljše skoke, danes pa se jima ni ravno najboljše izšlo,” je po tekmi razmišljal glavni trener Matjaž Triplat.

Dekleta v nedeljo v Sočiju čaka še ena preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči :. Uradni rezultati


Leave a Comment