Hendricksonova do svoje druge zmage, Požunova peta

Smučarke skakalke so tokrat nove točke svetovnega pokala osvajale v dolini Fiemme, kjer je na skakalnici v Predazzu ponovno slavila Američanka Sarah Hendrickson. S skokoma 105 m in 107,5 m je prehitela drugouvrščeno Avstrijko Danielo Iraschko in tretjeuvrščeno Norvežanko Anette Sagen. “Zmagati je je vedno neverjetno in zabavno,” je po tekmi za spletno stran FIS-a povedala nasmejana Američanka, ki je s svojo drugo zmago še bolj utrdila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred najbližjo zasledovalko Iraschkovo.

Predazzo
Tri najboljše (od leve proti desni): Daniela Iraschko, Sarah Hendrickson in Anette Sagen. [foto: FIS]

Slovenske barve so branile tri predstavnice

V prvi seriji in tudi na koncu je bila najvišje Katja Požun, ki je s 100 m stala na četrtem mestu, v finalu pa je svoj skok skrajšala na 94,5 m in le eno mesto izgubila. “Sem zelo zadovoljna. V prvi seriji sem naredila zelo dober skok,  imela sem tudi sem več sreče z vetrom kot na prejšnjih tekmah, v drugo pa sem naredila manjšo napako, a se je vseeno dobro izšlo. Skok je bil soliden,” je po tekmi povedala danes najboljša Požunova.

Maja Vtič je s 96,5 m finale začenjala z osmega mesta, v drugo je daljavi dodala še tri metre in pol in izboljšala svojo uvrstitev za eno mesto. “Sem zadovoljna z drugim skokom, vem pa da imam še rezerve. Veseli me, da sem zraven tudi z enim slabim skokom in mislim, da gredo stvari na bolje,” je po tekmi dejala Vtičeva.

Špela Rogelj je v prvi seriji pristala pri 91,5 m, zasedala je 16. mesto, vendar se ji v drugi seriji nastop ni posrečil. Nazadovala je za sedem mest, ob koncu je bila 25.

Trener ženske A reprezentance Matjaž Triplat je po tekmi dejal: »Absolutno sem zadovoljen z rezultatoma, predvsem s prvim skokom Katje in drugim Maje, ki je bil na visokem nivoju. To so dobri obeti za naprej. Malo žalosti to, da je Špela včeraj in danes v poskusni seriji zelo dobro nastopala. Malo izsiljuje rezultat, mora se usmeriti v svojo nalogo, potem bo pa tudi ona zelo zadovoljna.«

Jutri dekleta čaka še druga tekma v dolini Fiemme, in sicer na 106-metrski skakalnici.

Leave a Comment