Hilde: “Zlata medalja na SP bo moja”


Tom Hilde [foto: Ania Trybus]

Tom Hilde na tekmah svetovnega pokala nastopa od leta 2005.
23-letnik je eden izmed mnogih norveških skakalcev, ki jih je odkril glavni trener Mika Kojonkoski. Uprizoril je izjemno hiter napredek, saj je v svoji tretji sezoni med skakalno elito 2007/2008)v skupnem seštevku zasedel četrto mesto. Zmagovalec dveh tekem svetovnega pokala je v zadnjem obdobju nekoliko stagniral, saj se je v lanski sezoni le dvakrat uvrstil med najboljših pet. Rezultati pa so se znova dvignili v letošnji poletni sezoni, ko je dvakrat končal na zmagovalnem odru, v skupnem seštevku pa je zasedel šesto mesto.

Kakšni so vaši cilji pred letošnjo sezono?
Imam več ciljev, posebno pa se bom osredotočil na svetovno prvenstvo v Oslu. Tu si želim slaviti na posamični tekmi ter z ekipo osvojiti medaljo.
Vsekakor pa si želim dobre sezone.

Kaj se mora zgoditi, da boste po koncu sezone zadovoljni?
Kot sem že omenil, zadovoljila me bo medalja v Oslu. Prav tako pa želim vknjižiti dobre rezultate od Kuusama do Planice.

Kako pomembno vam je svetovno prvenstvo na znamenitem Holmenkollenu v Oslu?
Oslo je vsekakor glavni cilj sezone, posebno za nas Norvežane. To tekmovanjem nam vsem pomeni zelo veliko. V Oslu si želim nastopiti v najboljši formi. Tekmovanje ne bo pomembno zgolj zame, temveč za vse Norvežane. Svetovno prvenstvo v Oslu je iz teh razlogov tako pomembno.

Na podlagi česa veste, da bo sezona dobra za vas?
Če pogledam v pripravljalno obdobje, kjer sem številne ure preživel v telovadnici ter na skakalnici, poleg tega prištejem še številne druge priprave, se zavedam, da sem trdo delal. Na podlagi tega si lahko nadejam dobro sezono.

Vaš moto
Brez tveganja ni zabave.

vir: berkutschi.com

Leave a Comment