Hirscher z zmago v Adelbodnu utrdil vodstvo v svetovnem pokalu

Peti veleslalom za moške v tej sezoni je dobil Marcel Hirscher, ki na zadnjih tekmah niza odlične rezultate. Za pičlih osem stotink sekunde je ugnal rojaka Benjamina Raicha, ki je z odlično drugo vožnjo dokazal, da se vrača v staro zmagovito formo. Tretji je bil veteran Massimiliano Blardone.


Hirscher je v odlični formi [foto: GEPA]

Adelboden, majhna švicarska vasica, je danes gostil že 41. veleslalom za moške, odkar od leta 1967 tu oragnizirajo tekme za svetovni pokal. Gre za eno izmed tradicionalnih prizorišč, veleslalom pa je tu venomer zahteven, predvsem zaradi dolžine in ekstremne ciljne strmine. Na njej se ponavadi odloča tekma in tudi letos ni bilo nič drugače.

Na startu prve proge, ki jo je postavil avstrijski trener, je bilo 66 smučarjev iz 17 držav, a le en slovenski predstavnik. Janez Jazbec se je na progo pognal s številko 58, kot veliko tekmovalcev pred njim pa ni bil kos zahtevnosti švicarske proge, saj je odstopil. Marcel Hirscher pa ni dovolil presenečenj.  Odpeljal je borbeno in kljub temu, da je nekaj zavojev pred ciljem izgubil palico prevzel vodstvo. Za sedem stotink je ugnal ameriškega veleslalomskega specialista Teda Ligetyja. 33 stotink za Hirscherja pa se je uvrstil Italijan Blardone, ki je očitno po zmagi v Alti Badii ujel vrhunsko formo.


Množica švicarskih navijačev [foto: FIS]

V finalni vožnji je svoje veleslalomsko znanje izkoristil Francoz Alexis Pinturault, ki je iz 16. napredoval na 7. mesto. Vožnja brez napak je uspela tudi veteranu Raichu, ki je na koncu moral priznati premoč le mlajšemu kolegu iz reprezentance. Nič kaj zadovoljen ni s svojim nastopom Ligety, ki je za Hirscherjem zaostal le za štirinajst stotink, kar pa je zadostovalo za nehvaležno 4. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Adelboden :. Veleslalom (m)


Leave a Comment