Hofer: “Nismo dobili znaka, da v Planici ne bi leteli”

Planica je danes gostila vodjo tekmovanja smučarskih skokov pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) Walterja Hoferja in asistenta vodje Mirana Tepeša, ki sta naredila pregled nad deli, ki se opravljajo na Letalnici.

Po tem, ko sta videla velik napredek, ki je bil narejen v zadnjih tednih je Hofer na novinarski konferenci dejal: “Hvala vam za vabilo. Danes me je tu spremljal Miran, ki dobro pozna ta objekt. Dobili smo poročilo investitorja in organizatorja o stanju pripravljenosti. Še vedno smo na velikem gradbišču in še vedno potrebujemo nekaj mesecev dela. Najpomembnejše obdobje bodo naslednji štirje tedni. Potrebujemo dobre zunanje pogoje za delo z zemljo, da se bo zgradil prvi del letalnice, ki je najbolj občutljiv. Delo z betonom je opravljeno, potrebujemo še inštalacije, kar pa se lahko naredi kadarkoli.


Walter Hofer si je gradbišče v Planici ogledal skupaj s Miranom Tepešem, Jelkom Grosom in Primožem Finžgarjem [foto: SZS]

Planica ni le športni dogodek

Komentiral je tudi pomen Planice: “To ni samo športni dogodek. Je dediščina, tradicija in kulturni dogodek, ki je pomemben tudi za mednarodno družino. Tu nismo samo za to, da bi videli športnike ampak je tudi zbirališče za našo majhno disciplino,” in na koncu podal optimističen pogled na delo, ki še čaka: “Nismo zaskrbljeni in ne bomo delali domnev, ki niso potrebne. Če rečem tako, v Planici bomo imeli finale v vsakem primeru. Tu imamo več možnosti. Vse pa imamo pripravljeno za to, da bomo tu leteli in nismo dobili nobenega znaka, da se moramo pogovarjati o čem drugem.

Leave a Comment