Höfl-Riescheva ugnala Mazejevo


Tina Maze, Maria Höfl-Riesch, Nicole Hosp [foto: GEPA]

Nova svetovna prvakinja v supekombinaciji je postala Nemka Maria Höfl-Riesch. Tina Maze se je veselila nove medalje, tokrat srebrne. Avstriji pa je prvo medaljo na tem prvenstvu prismučala Nicole Hosp.


Veselje Mazejeve po opravljenem smukaškem delu [foto: GEPA]

Mazejeva, ki je veljala za nesporno favoritinjo, je prvi del poti do novega odličja opravila prepričljivo. Skupaj z domačinko in branilko naslova kombinacijske svetovne prvakinje Anno Fenninger je namreč postavila najboljši čas smuka. Avstrijka je poskrbela za pravo evforijo med navijači, potem ko je čas Italijanke Daniele Merighetti izboljšala za več kot sekundo. A sledil je nastop najboljše smučarke letošnje sezone, ki na ledeni snežni površini ni imela večjih težav z blaženjem vseh grbin. Zgoraj je še zaostajala, spodaj pa se je popolnoma približala Fenningerjevi. Le pet stotink več je zaostala Elizabeth Görgl, hitri pa sta bili tudi Maria Höfl-Riesch in Lara Gut. Slalomski finale sta z 20 stotinkami zaostanka pričakali na četrtem mestu.


Nemka je prepričljivo prišla do naslova svetovne prvakinje [foto: GEPA]

Izjemno zahtevna slalomska proga je bila postavljena po okusu 29-letne Črnjanke, saj jo je zakoličil prav njen trener Livio Magoni. A slalom se je ponovno izkazal za najbolj selektivno disciplino. Mazejeva je odločno krenila na progo, med količki pa ni bila tako igriva kot Höfl-Riescheva. Nemki je morala priznati premoč, saj je zaostala za 46 stotink sekunde. Mazejeva je tako osvojila že svojo peto medaljo na svetovnih prvenstvih, s čimer se je po številu medalj izenačila z legendarno Matejo Svet. Odličja se je veselila še domačinka Hospova, ki se je do brona prebila z 9. mesta po smuku.

Maria je šla spodaj bolje, bolj napadalno in se ji je obrestovalo, ampak s tem drugim mestom sem zadovoljna. Rezultat je super, tudi vzdušje je super. Težko je vedno biti na vrhu, verjetno tudi ne bi bilo veliko motivacije, če bi še danes zmagala. Veliko je ljudi, prijetno je priti v cilj ob taki atmosferi. Veliko je Slovencev, tudi Avstrijci lepo navijajo,” je po nastopu menila Tina in že napovedala, da bo na nedeljskem smuku ponovno posegla po najvišjih mestih.


Srebrna medalje je pri Tini Maze [foto: GEPA]

Smukaški del sta med trideseterico končali tudi preostali dve slovenski predstavnici. Ilka Štuhec je zasedla 26. mesto, Vanja Brodnik pa 29. Štuhčeva, sicer nekdanja mladinska slalomska svetovna prvakinja, je bila v nadaljevanju med slalomskimi količki zelo dobro na poti. Pred tem, ko je storila napako in odstopila, je imela namreč že več kot sekundo prednosti. Vanja Brodnik pa ob pomanjkanju slalomskega treninga ni merila na visoka mesta. Kljub temu se za razliko od mnogih specialist za hitri disciplini med količki ni zapletla in uspešno izpeljala progo do konca. Zabeležila je 20. mesto.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Schladming :. Superkombinacija (ž)


Leave a Comment