Hrobat in Kline med trideseterico v Garmischu

Nemški Garmisch-Partenkirchen je gostil zadnjo tekmo svetovnega pokala pred vrhuncem sezone v Cortini d’Ampezzo. Na sporedu je bil peti superveleslalom sezone, na startnem seznamu pa je bilo tokrat 53 tekmovalcev. Med njimi so bili tudi štirje Slovenci.

Avstrija je prišla do prvih dveh mest po zaslugi voženj Vincenta Kriechmayrja in Matthiasa Mayerja. Med zmagovalcem in drugouvrščenim je bilo 17 stotink sekunde razlike, medtem ko je Švicar Marco Odermatt, ki je zasedel tretje mesto, za nastop potreboval 0.49 sekunde več kot najhitrejši.


Boštjan Kline [foto: Gepa]

Mihi Hrobatu je uspel lep nastop, predvsem v zadnjem odseku proge, kjer je pridobil kar nekaj mest. Z 1.64 sekunde zaostanka za vodilnim je zasedel 25. mesto in s tem tretjič v sezoni prišel do superveleslalomskih točk. “S samo vožnjo ne morem biti zelo zadovoljen. Po drugi strani pa sem po zelo slabem januarju znova v točkah. Imel sem kar nekaj težav v Kitzbühlu in tudi na treningih. Nisem našel pravih, napadlnih voženj, kot bi forma malce padla. A nekako sem se zbral, vrgel sem se iz štarta. V tej konkurenci pa dva slaba zavoja pomenita izgubo pol sekunde, brez tega pa sem spet me 15. A je kar je, Garmisch je že za nami, misli so že v Cortini. V torek spet superveleslalom, kjer bom skušal prikazati najboljšo vožnjo te sezone.” se je uspeha razveselil Hrobat.

Točk se je razveselil tudi Boštjan Kline, ki se je na progi zadržal le sedem stotink dlje, a bil uvrščen tri mesta nižje. Ob tem je dejal: “V bistvu je bila vožnja solidna. V zgornjem delu bi lahko več odnesel, ustvaril več hitrosti, srednji del pa je bil kar dober. Spodaj je bila tista napaka, ki mi je odnesla največ časa in tudi največ mest. Bila je solidna vožnja z nekaj napakami, 28. mesto je nekaj, tako da vzamem, kar je bilo dobrega in grem naprej.

Martin Čater je dan v Nemčiji sklenil z odstopom, nove dragocene izkušnje pa je dobil Nejc Naraločnik. 22-letni smučar, je danes namreč prvič v karieri nastopil na tekmi svetovnega pokala. Progo Kandahar 1 je presmučal šele tretjič, uvrstil pa se je na 48. mesto, z 3.11 sekunde zaostanka za zmagovalcem.

Glavni trener Grega Koštomaj je superveleslalom pospremil z naslednjimi besedami: “Danes so dejansko malo boljši rezultati, vsaj točke, kar je po zadnjih tekmah, ko nismo osvojili niti točk, rahel obliž. Vsekakor pa samo smučanje tehnično še ni na dovolj visoki ravni, da bi govorili o nekem zadovoljstvu. Fantje bodo morali zadeve še nadgraditi, a kot sem rekel, je nek pokazatelj, da smo s solidnimi vožnjami lahko zraven. Z malo bolj odprtimi očmi odhajamo v Cortino. Treba je omeniti kar soliden nastop Nejca, prvi nastop v svetovnem pokalu. Fant se mora skaliti, a pristop je bil pravi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Garmisch – Parkenkirchen :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment