Hrobat zaradi napake ob medaljo

Na Zimskih mladinskih olimpijskih igrah so se alpski smučarji danes pomerili na veleslalomu. Start prvega teka se je začel ob 10. uri s številkami 6 in 9 pa sta nastopila tudi Miha Hrobat in Štefan Hadalin.


[foto: SUSA]

Miha se je v prvi vožnji odrezal odlično, saj je ugnal vso konkurenco, drugo uvrščeni Avstrijec Marco Schwarz pa je za njim zaostajal 36 stotink sekunde. S štirimi desetinkami zaostanka je tretje mesto zasedal Francoz Schuller, Štefan pa je postavil 13. čas voženj in je za svojim kolegom zaostajal 2.32 sekunde.

Po koncu finalne vožnje je Štefan s 23. časom zasedel končno 17. mesto, Miha pa je bil žal diskvalificiran zaradi napačne vožnje mimo vrat. Zlato je osvojil Schwarz, srebro Italijan Hannes Zingerle, bron pa Švicar Sandro Simonet.

Hrobat je ob prihodu v cilj zaostal le za domačinom Marcom Schwarzom in slovensko slavje druge srebrne medalje za Hrobata se je skoraj že začelo, drugi je bil že v superkombinaciji, a je kmalu postalo jasno, da je že v zgornjem delu naredil napako. Kljub napaki je prismučal do cilja in si prislužil diskvalifikacijo. “Peljal sem zelo blizu vrat in v tistem trenutku nisem razmišljal ali sem zapel ali ne. V cilju se mi je sprva zdelo, da nisem, a po ogledu posnetka je bilo jasno, da sem, tako da je diskvalifikacija upravičena. Razočaran sem. V slalomu bom dal vse od sebe, saj si želim zlate kolajne,” je povedal 16-letni Kranjčan.


Rezultati: Olimpijske igre mladih .: Innsbruck :. Veleslalom (m)


Leave a Comment