Ilka Štuhec 13. na ”sprinterskem” smuku

Smučarke so se danes borile za točke svetovnega pokala v avstrijskem Altenmarkt-Zauchenseeju, ki je nadomestil odpovedani preizkušnji v St. Antonu. Na sporedu je bil smuk, tokrat malo drugačen, saj je potekal v dveh vožnjah in sicer zaradi slabih snežnih pogojev v zgornjem delu proge.

S 1750 metri proge je v prvo najbolje opravila Američanka Lindsey Vonn, ki je postavila čas 1:04.94, z 91 oziroma 92 stotinkami sekunde pa sta ji sledili Larisa Yurkiw iz Kanade in Tina Weirather iz Liechtensteina. Ilka Štuhec je prikazala dobro vožnjo in z 1.76 sekunde zaostanka zasedla 18. mesto, Vanji Brodnik pa preboj med trideseterico, ki je nastopila v finalu, ni uspel, saj je prišla na 49. mesto (+3.66).


Zmagovalni oder [foto: GEPA]

Ilka se je tudi v drugo dobro izkazala in tako pridobila nekaj mest. Na koncu je bila 13., s čimer je prišla do letošnje druge najboljše uvrstitve, decembra je bila v francoskem Val d’Iseru namreč 11. Vonnova je ohranila prednost iz uvodnega nastopa in prišla do nove zmage, Yurkiwova je bila druga, po odstopu Weiratherjeve pa se je na tretje mesto prebila Avstrijka Cornelia Huetter.

Trener hitrih disciplin Aleš Brezavšček je o nastopu Štuhčeve po tekmi dejal: ”Smo zadovoljni, rezultat je v redu, vožnje so vse boljše, na koncu je izpadlo kar v redu. Razlike na temu drugačnemu smuku niso bile velike, tako da lahko hitro skočiš deset mest naprej ali pa nazaj. Ne smeš delati napak, saj jih nimaš časa nadoknaditi. Na koncu se je lepo izšlo, predvsem v drugi vožnji je odpeljala korektno. Res je, da med prvo in drugo sekcijo ni našla prave linije, a na koncu je bil rezultat v redu.’


Ilka Štuhec [foto: GEPA]

Ilka pa je po preizkušnji rekla: ”Priprava na tekmo je bila malo drugačna, saj sta bili dve startni proceduri, kar se mi zdi, da s smukom na gre ravno skupaj. A žal tako je, snega ni dovolj, da bi bil normalen start. Toda za vse je bilo enako, treba se je bilo čim bolje pripraviti in dvakrat ”oddirkati”. Sam rezultat je recimo v redu. Vem pa, da bi lahko bilo tudi bolje. Predvsem v drugi vožnji ne bi smela narediti napak. A lahko rečem, da grem po konstantni krivulji navzgor. Gre v tej smeri, da vse večkrat pokažem, kaj lahko naredim. Jutri bom pa napadla na polno, dobro odpeljala in bomo videli kako bo.

Smučarke, med njimi tudi Štuhčeva in Brodnikova, bodo jutri nastopile na superveleslalomu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Altenmarkt-Zauchensee :. Smuk (ž)


Leave a Comment