Ilka Štuhec znova na kliniki v Baslu


Ilka Štuhec [foto: Klemen Zibelnik]

Obetavna slovenska smučarka Ilka Štuhec se na novo sezono pripravlja s samostojno ekipo. “Preteklih nekaj tednov smo dali velik poudarek kondiciji, vendar je treba ohranjati tudi stik s snegom. Tako smo se v preteklem mesecu dvakrat odpravili na Mölltal. Prvič smo lahko izvedli tudi nekaj treninga z malimi količki, naslednjič pa zaradi slabših vremenskih razmer to ni bilo možno. Snežna podlaga je bila za sedanje potrebe treninga premehka, pa tudi vidljivost je bila malo slabša zaradi difuze,” je na svoji strani zapisala Ilka.

Ilka je januarja predčasno končala sezono zaradi bolečin v kolenu, sledila je operacija in dolgotrajna rehabilitacija. Na snežne treninge se je znova vrnila septembra. “Ker bolečina v zgornjem delu kolena oziroma na narastišču kvadricepsa ni ponehala, sem se odločila, da izkoristim ponujeno priložnost in grem v Basel po injekcijo. Uporabili so moje rdeče krvničke in priznam, da je bil postopek zelo boleč. Toda sedaj vidim, da se je izplačalo potrpeti, saj bolečine ni več,” je o zdravstvenem stanju dejala Ilka.

V prihodnjih dneh pa si Ilka želi predvsem treninga na domačem Pohorju. “Upam, da bomo lahko čim prej trenirali na Pohorju. Tako bi lahko tudi kondicijske treninge opravljala skoraj tako kot običajno, kar je drugače pri treningih na ledeniku veliko težje. Večino dneva smo namreč na smučišču in popoldan skoraj preveč utrujeni za konkretno kondicijo.

Leave a Comment