Ilka Štuhec že smuča

Obetavna slovenska smučarka Ilka Štuhec je po aprilski operaciji kolena in obsežni rehabilitaciji prvič stopila na smuči.

Kot vedno sem tudi tokrat dočakala prijazen sprejem v bolnišnici v Baslu. Temeljit pregled kolena pri dr. Friederichu je pokazal zelo zadovoljive rezultate. Vezi so trdne, koleno lepo ‘teče’, le mišico je potrebno še narediti. Podali so mi zeleno luč za smučanje, a brez pretiravanja, seveda, ” je po kontrolnem pregledu v bolnišnici v Baslu, kjer so 20-letno Štajerko tudi operirali, dejala Ilka Štuhec.

Takoj za tem se je dvakratna mladinska svetovna prvakinja odpeljala do ledenika Zermatt, kjer je pričela s snežnimi treningi. “Komaj sem čakala, da zopet stopim na smuči,” se je zdravniške odločitve razveselila simpatična Ilka, ki pa je s prvimi zavoji na snegu morala še nekoliko počakati. “Dvema dnevoma dežja v dolini in snega ter močnega vetra na ledeniku je sledil še dan nesmučanja zaradi pokvarjene vlečnice. Tako smo dneve zapolnili s kondicijskimi treningi. Nato je steklo po programu. Občutki ob prvih pravih zavojih so bili od začetka mešani, saj nisem vedela, kaj naj pričakujem in kako bo koleno reagiralo. Nesigurnost je kmalu nadomestilo večje zaupanje vase in lahko sem začela posvečati pozornost tehniki. Zelo je namreč pomembno, da naredim čim več pravilnih zavojev.

zgoraj: Ilka Štuhec [foto: Klemen Zibelnik]
vir: ilka.si

Leave a Comment