Iz ledenikov proti Soeldnu


Maruša Ferk, Tina Maze in Ana Drev [foto: Klemen Zibelnik]

Slovenska reprezentanca v alpskem smučanje je pripravljalno obdobje opravila z odliko. Kot je dejal predsednik strokovnega sveta Miha Verdnik, je bilo storjenega veliko. “Letos so bili tudi fantje v tehničnih disciplinah prvič na Novi Zelandiji. Trening je bil tam zelo uspešen, imeli so srečo z vremenskimi pogoji. Naredili so dobro osnovno pripravo. V zadnjem obdobju so se pripravljali na bližnjih ledenikih – Mölltalu in Pitztalu. Tudi tu smo imeli dobre pogoje. Dekleta niso bila na južni polobli, vendar so večino priprav opravila na bližnjih ledenikih, v Švici in Avstriji. Tudi tu zadeve potekajo brez zapletov. Lahko rečem, da so tekmovalci zdravi, da so dobro pripravljeni. Bilo je veliko vloženega truda

V Soeldnu bodo na sobotni ženski veleslalomski preizkušnji nastopile Tina Maze, Ana Drav in Maruša Ferk. “Bila je velika ekipa, a za njo nisem skrbel le jaz. Priprave so potekale dobro, imeli smo dobre pogoje. Tudi predzadnji trening v Val Senalesu je dobro uspel. Naredili smo veliko voženj. Dekleta so prišla kar utrujena nazaj. Sedaj smo bili še dva dni na Mölltalu,” je stanje v ekipi opisal odgovorni trener za tehnične discipline v ženski ekipi Jernej Koblar. Slovenska dekleta so pred uvodno preizkušnjo sezone dobro razpoložena. Tina si je zadala zmago, poleg tega pa si vodstvo želi še ene uvrstitve med dobitnice točk.

V moški vrsti je trenutno odprto še eno prosto mesto. Nastop imata zagotovljen Aleš Gora in Janez Jazbec, v internih kvalifikacijah pa se bodo pomerili Bernard Vajdič, Miha Kuerner, Andrej Šporn, Andrej Križaj in Boštjan Kline. “Priprave smo imeli fantastične, kljub temu da smo dokaj pozno začeli. Prvi trening v polni postavi je bil na Novi Zelandiji. Same priprave v Evropi potekajo po načrtu. Zadnji teden smo imeli nekaj smole na treningu v Pitztalu. Pripravljenost je na visoki ravni. Primerjav z ostalimi ekipami sicer nimamo, ker so bile na drugih mestih. Glede na smučanje, ki so ga fantje prikazali na treningih, so dobro pripravljeni. Nivo smučanja se je dvignil. Predvsem nekaj voženj Aleša Gorze in Janeza Jazbeca na Novi Zelandiji so bile zelo dobre. Dejstvo je, da nimamo konstantne forme,” razmišlja Pavel Čebulj, odgovorni trener za tehnične discipline pri moških. Slovenski veleslalom v zadnjih letih nazaduje, zato bo cilj uvrstitve dveh tekmovalcev med najboljših trideset velikanski uspeh. “Že eden pa bi bil zelo dober uspeh gleda na izhodišče, ki ga imamo,” še meni Čebulj.

Leave a Comment