Izjemna Tina do zmage na slalomu


Tina Maze se je razveselila zmage [foto: GEPA]

Slalomsko preizkušnjo Zlate Lisice je v Mariboru dobila Tina Maze, ki je tako vknjižila 18 zmago v svetovnem pokalu. Črnjanka je mariborsko strmino odlično odpeljala že v prvi vožnji, ko je bila najhitrejša, svojo prevlado pa je nadaljevala tudi na drugi progi. “Zaradi včerajšnjega drugega mesta sem bila malce razočarana, zato sem bila danes še toliko bolj zagnana. Spremljanje Fridine vožnje je še povečalo napetost pred startom in mi dalo dodatno voljo, da sem dala vse od sebe in smučala kolikor dobro sem lahko. Na koncu se je več kot izplačalo in ob prečkanju ciljne črte se mi je iz duše odvalilo veliko breme, ki mu je sledilo še večje veselje. Po dolgem času sem spet odpeljala oba teka brez večjih napak in upam, da bom takšno formo obdržala tudi naprej. Naslednja tekma v Moskvi je že čez nekaj dni, zato moram mojo koncentracijo usmeriti tja.,” je po tekmi dejala zmagovalka, ki bo čas za proslavljanje imela šele po koncu sezone. V lepem sončnem vremenu je drugo mesto osvojila Švedinja Frida Hansdotter, tretja pa je bila Avstrijka Kathrin Zettel.


Frida Hansdotter se je najbolj približala Tini Maze [foto: GEPA]

Gledalcev je bilo veliko

Številni gledalci, ki so zaradi zadnjih uspehov Mazejeve prišli pod Pohorje, so v en glas navijali za našo najboljšo smučarko. Organizatorji so danes našteli 18.000 gledalcev. “Občinstvo je bilo tudi danes enkratno in nasploh je vikend v Mariboru bil poln zabave in pozitivnih spominov,” je menila Hansdotterjeva.

Tina Maze je s slalomsko zmago postala tudi zlata lisička pohorskega pokala. Druga je Frida Hansdotter, tretja pa Katrin Zettel.

Do točk le Tina Maze

Ostale slovenske tekmovalke so ostale brez točk. Do cilja je prišle le Ana Bucik, ki pa je na 33. mestu le za 22 stotink sekunde zgrešila finalni nastop. Katarini Lavtar danes ni prinesla sreče, saj je v drugi polovici proge odstopila, po isti poti pa sta šli tudi Ula Hafner in Eli Plut. Slednja je na tekmi svetovnega pokala nastopila prvič.

Smučarke sedaj odhajajo v Moskvo, kjer jih v torek čaka paralelna tekma. Med nastopajočimi bo tudi Tina Maze.


Rezultati: Svetovni pokal .: Maribor :.Slalom (ž)


Leave a Comment