Izjemni Stoch v Willingenu ugnal tudi Prevca

Skakalna karavana se je iz Sappora preselila v nemški Willingen, kjer so danes skakalci opravili tako z obema treningoma in kvalifikacijami kot tudi s prvo posamično tekmo na tem prizorišču ta konec tedna – druga bo na vrsti v nedeljo, dan prej je na sporedu ekipna preizkušnja.

Pravi veter je tako kot že nekajkrat letos znova ujel Peter Prevc, ki je oplemenitil bero uvrstitev na oder za zmagovalce v letošnji sezoni. V Willingenu je zasedel drugo mesto, premoč je moral priznati le danes nepremagljivemu Poljaku Kamilu Stochu.


Peter Prevc se je še sedmič letos uvrstil med najboljše štiri (foto: GEPA)

Stoch si je najboljše izhodišče priboril že v prvi seriji, v kateri je s 147,5 metri vodil z devetimi točkami in pol prednosti na račun boljših vetrovnih razmer pred Norvežanom z enako daljavo, Runejem Velto. Prevc je s 139 metri zasedal tretje mesto, pred vodilnim pa je zaostajal dobrih 12 točk. V finalu je Velta s slabšim skokom nazadoval na četrto mesto, Prevc pa se je izkazal s 144 metri, ki so mu prinesli končno drugo mesto, saj je bila Poljakova prednost iz prve serije prevelika, da bi ga Slovenec lahko ugnal. Tretjega mesta se je razveselil odlični Nemec Severin Freund, sicer šesti po prvi seriji.

Trije med deseterico, štirje do točk

Dobra popotnica pred jutrišnjo moštveno tekmo so tudi nastopi preostalih treh Slovencev, ki so se uvrstili v finalno serijo. Na peto mesto se je iz sedmega po prvi seriji povzpel zmagovalec kvalifikacij Jurij Tepeš (139 m; 140 m), v finalu je napredoval tudi Jernej Damjan (133 m; 139,5 m), ki je iz 18. mesta na koncu zaključil najboljšo deseterico. Šest mest je pridobil tudi Nejc Dežman (130,5 m; 132 m), ki je končal na solidnem 19, mestu. Skozi kvalifikacije se je sicer uspelo uvrstiti celotni slovenski sedmerici, ki so potem na tekmi nekoliko popustili. Tomaž Naglič je tekmovanje zaključil na 44. mestu, Rok Justin je bil 45., Matjaž Pungertar pa še mesto nižje.

Prevc počasi, a vztrajno zmanjšuje zaostanek

Prevc je z drugim mestom znova nekoliko zmanjšal zaostanek za vodilnim Stefanom Kraftom, ki je danes zasedel sedmo mesto. Avstrijec ima pred Prevcem tako le še 39 točk prednosti, ki se lahko še bolj zmanjša že v nedeljo, ko bo na sporedu še ena posamična preizkušnja na skakalnici Mühlenkopf v Willingenu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Willingen


Leave a Comment