Jaka Hvala po enem letu znova med deseterico

Po lanski zmagi v Sapporu je Jaka Hvala na tekmi celinskega pokala v Bischofshofnu danes prvič znova skočil med najboljšo deseterico. Na drugi tekmi v Avstriji je bil deveti.
Po prvi seriji zadnje tekme te periode celinskega pokala je bil 23-letni Hvala na 7. mestu. v finalu pa je s 131 metri (2 metra več kot v prvi seriji) izgubil dve mesti in je z 240,5 točkami po dolgem času znova končal med najboljšo deseterico na tekmah celinskega pokala. Na 17. mestu je točke tudi danes osvojil Matjaž Pungertar, po ponesrečenem prvem skoku jih je z 21. mestom pobral tudi Nejc Dežman, brez pa na 25. ni ostal niti do danes vodilni v seštevku pokala, Miran Zupančič. Izven finala so ostali včerajšnji debitant na tekmah celinskega pokala David Krapež (33. mesto), Tomaž Naglič in Timi Zajc, ki je bil diskvalificiran zaradi neustreznega dresa.


Jaka Hvala [foto: GEPA]

Zmage se je veselil Čeh Tomas Vančura, ki je po prvi seriji vodil skupaj s Simonom Ammannom, a Švicar je v finalu kljub daljavi dneva, 140 metrov, izgubil zmago (Čeh je bil tri metre krajši) in je bil na koncu drugi z zaostankom dveh točk. S tretjim mestom je vodstvo v skupnem seštevku celinskega pokala po 16. tekmah prevzel Avstrijec Clemens Aigner. Že pred tekmama v Bischofshofnu si je Slovenija preko Anžeta Laniška zagotovila sedmo kvoto za tekme svetovnega pokala za periodo do svetovnega prvenstva v Lahtiju.

Celinski pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval na prenovljenih skakalnicah v turškem Erzurumu.


Rezultati: Celinski pokal .: Bischofshofen


Leave a Comment