Jansrud ponovno najboljši v Lake Louisu

Prvega od sedmih superveleslalomov, ki jih bodo alpski smučarji vozili v letošnji sezoni svetovnega pokala, je v Lake Louisu dobil Norvežan Kjetil Jansrud. 29-letnik je tako včerajšnji smukaški, dodal še zmago v svoji paradni disciplini, v kateri si je lani v Sočiju prismučal tudi naslov olimpijskega prvaka. S tem je uspešno nasledil poškodovanega rojaka Aksla Lunda Svindala, ki je v pretekli sezoni kraljeval na tem kanadskem prizorišču.


Norvežan je dosegel svojo peto zmago v elitni konkurenci (foto: GEPA)

Pred Jansrudom je s progo v kanadskem Skalnem gorovju, kjer imajo v teh dneh ekstremno nizke temperature, najhitreje opravil Italijan Dominik Paris, tik za njim pa sta se razvrstila dva Avstrijca – mladi Otmar Streidinger in Max Franz. Poleg Norvežana je s progo, ki sicer velja za eno manj zahtevnih v svetovnem pokalu, odlično opravil tudi aktualni smukaški olimpijski prvak Avstrijec Matthias Mayer. 24-letni Korošec je na začetku oktobra utrpel lažjo poškodbo kolena, zato si je lahko po današnjem drugem mestu oddahnil, saj kljub manjši količini treninga še vedno sodi v sam svetovni vrh. Po nastopu vseh tekmovalcev sta se tako Jansrudu na odru za zmagovalce pridružila Mayer in Paris.

Prvega superveleslaloma sezone sta se poleg vseh najboljših lotila tudi dva Slovenca. Klemen Kosi, ki je enajstič vozil superveleslalom v elitni konkurenci, tudi danes ni uspel razviti prave hitrosti, ki bi mu omogočala uvrstitev med dobitnike točk. Zaostanek 3.18 sekunde za vodilnim ga je popeljal na 52. mesto. Rok Perko se je na pot podal 51. po vrsti, a se kljub odsotnosti večjih napak ni mogel prebiti dosti višje kot na včerajšnjem smuku. Zasedel je 58. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lake Louise :. Superveleslalom (m)


Leave a Comment