Janus cilja na zmago in 100.000 €

Denarna pogača za nemško ekipno turnejo svetovnega pokala je visoka. Najboljša ekipa tako prejme kar 100.000 €. V turnejo sta vključeni dve ekipni tekmi (Willingen, Oberstdorf) ter tri posamične preizkušnje (Willingen, Klingenthal, Oberstdorf). Pravila velevajo, da se v skupni seštevek nemške ekipne turneje upoštevajo točke dveh najboljših skakalcev določene države na posamični tekmi, na ekipni tekmi pa se upoštevajo točke, ki jih je ekipa osvojila. Govora je seveda o točkah, ki jih skakalci osvojijo glede na dolžino skoka in sodniške ocene.


Goran Janus samozavestno napoveduje zmago na nemški ekipni turneji [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Janus samozavestno na zmago

Lani smo bili na nemški ekipni turneji na koncu tretji, letos pa gremo na zmago. Nagradni sklad je 100.000 €, zaradi česar si bo nagrado lepo razdeliti,” je samozavestno dejal Janus. A predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Primož Ulaga je takoj pristavil, da bodo skakalci ob morebitnem uspehu nekaj denarne pogače morali darovati podhranjeni zvezi.

Na nemški turneji bodo tako nastopili Jurij Tepeš, Peter Prevc, Robert Kranjec, Jaka Hvala, Miran Zupančič in Matjaž Pungertar.

Lani najboljši Avstrijci

Lani so bogato denarno nagrado prejeli Avstrijci, ki so vknjižili 3.055,9 točk. Tik za petami so jim bili Norvežani (3.030,0 točk), na tretjem mestu pa so končali Slovenci (2.994,9).

Leave a Comment