Janus prisiljen v menjavo ekipe

Na novoletni turneji bo Slovenija nastopila s sedmimi skakalci. Nekaj časa skrivnostna imena pa je sedaj obelodanil Goran Janus. Glavni trener slovenskih skakalcev je bil prisiljen v menjavo ekipe, ki je nastopala na zadnjih tekmah. V to ga ni prisilila slaba forma kakšnega izmed članov, čeprav je Matjaž Pungertar prikazoval slabe skoke, temveč pravila Mednarodne smučarske zveze (FIS). Pungertar je sicer izgubil sedmo mesto za Slovenijo.


Goran Janus bo na novoletni turneji zamahnil sedmim svojim varovancem [foto: GEPA]

Na podlagi odličnih nastopov na tekmah celinskega pokala je namreč dodatno vstopnico za nastop na tekmah svetovnega pokala pridobil Jernej Damjan, ki se tako vrača med svetovno elito. Poleg njega bodo na prvih dveh tekmah novoletne turneje v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu nastopili še Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Tomaž Naglič, Rok Justin in Robert Kranjec. Na avstrijskem delu turneje bo v ekipi morda prišlo do sprememb.

Do novoletne turneje je manj kot teden dni, v tem času bomo opravili kakšen kondicijski vložek, en ali dva tehnična treninga, dan počitka in že gremo naprej,” je razkril Janus ter dodal: “Potrebno je biti potrpežljiv. Kadar smo na tekmah ne gledamo, da bomo koga zamenjali ampak da izkoristimo kar nam je dano.

Novoletna turneja se bo pričela v soboto ob 16:30 s kvalifikacijami v Obersdorfu, v nedeljo pa ob isti uri sledi tekma.

Leave a Comment