Jelenko in Berlot deseta na ekipnem šprintu

Nordijski kombinatorci so se preselili v italijanski Val di Fiemme, kjer so danes izvedli ekipni šprint. Slovenko ekipo sta sestavljala Gašper Berlot in Marjan Jelenko. Na skakalnici je prvi nastopil Bertlot in pristal pri 112,0 m, zatem pa je Marjan zmogel 121,0 m, kar je naša fanta popeljalo na 13. mesto. Pred tekaškim delom sta tako za vodilno ekipo Norveške zaostajala za 1:52.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na teku, kjer je vsak pretekel 7,5 km, sta naša fanta dokazala, da se jima tekaška forma vzpenja, saj sta zabeležila deveti čas teka. Na koncu ju je to popeljalo na 10. mesto. ″Deseto mesto je lep rezultat. Po skokih smo nekoliko zaostajali, a sta prikazala letošnji najboljši tek. To je dobro za samozavest, saj sta lahko tudi v teku močna. Štartala sta kot 13, na koncu je 10. mesto lep rezultat. Tekma se je odvijala dobro. Imeli smo možnost za deveto mesto, za katero smo se borili z Nemci. Tekma je bila uspešna. V soboto in nedeljo sta pred nami novi tekmi. V skokih nismo naredili tistega, kar bi lahko, še imamo rezerve. Bilo je pametno, da smo se umaknili in odšli domov. Naredili smo dva umirjena tekaška treninga ter dva skakalna treninga v Planici, kjer imamo zelo dobre pogoje. Z Marjanom sva po tekmi govorila in je dejal, da se je dobro počutil. Upam, da bo tudi v soboto in nedeljo tako. Nadejamo si lahko lepega rezultata. Gašper se iz skoka v skok izboljšuje. Njegova tehnika je vedno boljša in lepša. Z dobrim skokom in tekom, ki ga zna prikazati, bi lahko osvojil tudi kakšno točko. To bi bilo lepo, saj jo letos še nima,″ je po tekmi razmišljal glavni trener Igor Jelen.

Do zmage sta sicer prišla Norvežana Magnus Krog in Joergen Graabak, druga sta bila Nemca Tobias Haug in Tino Edelmann, tretja pa Francoza Francois Braud in Maxime Laheurte.

V soboto in nedeljo sta v Val di Fiemmu na sporedu še posamični tekmi.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val di Fiemme
Izjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment