Jelenko in Berlot do točk v Val di Fiemmu

Slovenska nordijska kombinatorca sta tekmovalni vikend v italijanskem Val di Fiemmu končala nadvse uspešno, saj sta se na posamični tekmi zavihtela med dobitnike točk. Tokrat je bil uspešnejši Marjan Jelenko, ki je v cilj prišel na 18. mestu. Po polovici preizkušnje je držal odlično izhodišče z devetim mestom, nato nekaj časa tekel z najboljši, a proti cilju izgubljal. Gašper Berlot, ki je v letošnji sezoni nanizal že nekaj dobrih uvrstitev, je tokrat končal na 26. mestu.


Marjan Jelenko [foto: GEPA]

Današnja tekma se nam je prav dobro pokrila. Po dobrih skokih sta fanta pokazala tudi zelo dober tek. Gašper je imel nekoliko smole, saj se je tik pred vhodom v hrib zapletel z enim sotekmovalcem in je padel. Tako je izgubil stik s skupino, tako je skoraj polovico progo tekel sam. Izboril si je točke, ga je izredno za pohvalit. Nastopil je na vseh tekmovanjih in si je izboril točke. Do konca ni popustil. Mu je za čestitati. Marjan je kljub poškodbi solidno pripravljen, morda mu manjka še nekoliko svežine. Danes je pokazal, da se lahko meri povsem normalno s čisto vsemi tekmovalci. Potrebuje le še nekaj hitrosti, ki jo fantje naredijo v zadnjem krogu,″ je dejal glavni trener Jože Berčič.

Zmage se je tokrat razveselil Norvežan Joergen Graabak, drugi je bil Avstrijec Bernhard Gruber, tretji pa Nemec Fabian Riessle. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemec Eric Frenzel je bil po skakalnem delu zaradi neustrezne opreme diskvalificiran.

Pred tekmovalci do svetovnega prvenstva v Falunu ni več tekem svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val fi Fiemme


Leave a Comment