Jelenko iz šestega na 26. mesto

Nemški Schonach je gostil najboljše nordijske kombinatorce, ki so se pomerili na peti posamični tekmi sezone. Po skokih je vodil Norvežan Haavard Klemetsen (102,0 m) pred dvema Nemcema Tobiasom Haugom (103,0) in Ericom Frenzlom (103,5).


Marjan Jelenko je vknjižil pet točk svetovnega pokala [foto: GEPA]

Marjan Jelenko je na skakalnici nastopil odlično, saj je s skokom 101,5 m zasedal šesto mesto in se na tekaški del podal s 37 sekundami pribitka. Zrečan je začetni del tekal v skupini z vsemi najboljšimi tekmovalci, izjema je bil le Klemetsen, ki je imel pred vsemi vsaj pol minute prednosti. Na polovici preizkušnje se je Jelenko postavil na začelje skupine, ki je bila že povsem blizu Klementsna. V nadaljevanju je vodstvo prevzel Japonec Akito Watabe, ki pa je ciljno črto prečkal kot tretji. Pred njim sta bila Norvežana Magnus Moan in Klementsen. Zmagovalec je bil Moan, ki je tekaški del pričel kot 20. Marjan je v drugi polovici izgubil veliko in na 26. mestu ujel pet točk svetovnega pokala.

Gašper Berlot je bil po polovici tekma po 94,0 m dolgem skoku na 28. mestu. Na deset kilometrsko preizkušnjo pa se je podal z minuto in 24 sekundami zaostanka. Tudi on je nazadoval po lestvici, saj je na koncu osvojil 33. mesto. Tretji slovenski predstavnik Mitja Oranič je izpadel v petkovi provizorični seriji.

V nedeljo je v Schonachu na sporedu še ena posamična preizkušnja.


Rezultati: Svetovni pokal .: Schonach


Leave a Comment