Jelenko na drugi tekmi v Lahtiju ostal brez novih točk

Na drugi tekmi svetovnega pokala v nordijski kombinaciji v Lahtiju je Marjan Jelenko po 31. mestu po skakalnem delu preizkušnje v teku žal izgubil mesta in ostal brez novih točk.


Marjan Jelenko [foto: GEPA]

Potem, ko je Jelenko dobro opravil s kvalifikacijami za današnjo tekmo, je v skakalnem delu preizkušnje s 117 metri prikazal še en dober skok, na tekaški del preizkušnje pa se je podal z 1:32 zaostanka za vodilnim Nemcem Ericom Frenzlom. Jelenko je napadal z 31. mesta po skokih.

V teku je nato dolgo držal stik s skupino, ko je tekla na robu dobitnikov točk. Še na polovici proge je bil na 29. mestu z zaostankom 1:28 za vodilnim Japoncem Akitom Watabejem, ki je bil na čelu šestčlanske vodilne skupine. V drugem delu preizkušnje pa so se začele težave, Jelenko je izgubljal čas in mesta na progi. Na 7,5 km je bil ako že 35. z zaostankom 2:10 oz. slabe pol minute za tridesetim mestom. Do ciljne črte je še nekoliko izgubil in z zaostankom 3:19,6 prišel na 39. mesto, za novimi točkami pa je zaostal slabo minuto. Prve zmage v sezoni se je veselil Nemec Fabian Riessle, ki je v zaključku ugnal Frenzla, tretji je bil še en Nemec Johannes Rydzek. To so tudi edini trije tekmovalci, ki so letos dobili tekmo svetovnega pokala. Slednji se nadaljuje prihodnji teden z dvema posamičnima in eno ekipno preizkušnjo v italijanskemu Val di Fiemmeju.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti


Leave a Comment