Jelenko po padcu končal nastope v Lahtiju

Svetovni pokal v nordijski kombinaciji se nadaljuje v finskem Lahtiju, kjer je bila danes na sporedu posamična tekma. Za slovenske tekmovalce se Skandinavska turneja ni pričela srečno, saj je Marjan Jelenko v poskusni seriji padel in zaradi bolečin izpustil današnje tekmovanje. Zrečan ta teden ne bo več nastopal. “Marjan je v poskusni seriji pri doskoku padel. Ob njegovem nastopu je nekoliko pihal veter in ga je ‘cuknilo’. Ob tem je utrpel odrgnine po obrazu ter bolečine v nogah. Polomljenega nima nič, je pa vse skupaj boleče. Jutri na tekmi ne bo nastopil, saj najverjetneje niti normalno ne bo uspel vstati iz postelje,” je padec in posledice opisal glavni trener Primož Triplat.


Marjan Jelenko je v poskusni seriji padel [foto: OK Val di Fiemme]

Po skokih je vodil Norvežan Haavard Klemetsen, ki se je na desetkilometrsko preizkušnjo podal z vsega dvema sekundama prednosti pred Japoncem Taihei Kato, tretji pa je bil še en predstavnik dežele vzhajajočega sonca Yoshito Watabe, ki je za Norvežanom zaostajal sedem sekund.

Zmage se je na koncu razveselil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemec Eric Frenzel, ki je v cilj pritekel z 10,1 sekundo prednostjo pred Japoncem Akito Watabem. Tretji je bil Kato (+12,9)

Na tekmi smo imeli tako le Gašperja Berlota, saj je Mitja Oranič obstal v provizorični seriji. Za vstopnico na tekmo mu je zmanjkalo 9,5 točke. Berlot je skočil 111,5 m kar je pomenilo 23. mesto ter minuto in 44 sekund zaostanka. Na tekaškem delu je Berlot (+2:39,5) nekoliko izgubil ter z 39. časom teka zasedel 34. mesto ter tako za 21 sekund zaostal za točkami.

Mitja se žal ni uspel kvalificirati. Nekoliko ga je zbegal veter v provizorični seriji. Na tekmi je bilo potem z vremenom dobro. Kot kaže si ne zaupa. Škoda za Gašperja, ki je imel po skokih lepo izhodišče. Kazalo je, da bo ostal med dobitniki točk, a se je v zadnjem krogu ni počutil dobro ter je tako izgubil točke. Njegove točke bi bile lep uspeh,” je slovenski izkupiček današanje preizkušnje komentiral Triplat.

Na sobotnem ekipnem šprintu bosta nastopila Oranič in Berlot.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lahti :. Uradni rezultati


Leave a Comment