Jelenko s taktičnim tekom do zmage


Marjan Jelenko [foto: Aleš Gros/SZS]

Nordijski kombinatorci so celinski pokal nadaljevali v Kranju. V dopoldanskem času je na skakalnici pod Šmarjetno Goro najbolje nastopil Nemec Johannes Firn, tik za petami pa sta mu bila Matic Plaznik in Marjan Jelenko. “Na skakalnem delu lahko pohvalim Plaznika, ki je naredil odličen skok, Marjan je napravil nekoliko slabšega. Še vedno pa sta imela odlično izhodišče za tek na Pokljuki. Že po skakalnem delu se je videlo, da lahko ciljamo na visoke uvrstitve,” je stanje po skokih opisal glavni trener mladinske reprezentance Igor Cuznar.

Tako so naši kombinatorci imeli odlično izhodišče za 10 kilometrsko preizkušnjo na Pokljuki. Plaznik je začel z eno, Jelenko pa z osmimi sekundami zaostanka. Slednji je z odlično pripravljenimi smučmi odtekel taktično dovršeno in se veselil četrte zmage v karieri ter tretje v tej sezoni v tem rangu tekmovanja. Slabi dve sekundi za njim je v cilj pritekel Švicar Tim Hug, tretji pa je bil Nemec Andreas Guenter (+4,2).

Plaznik je bil 14. (+59,9), Borut Mavc (+1:33,1) 21., Matej Drinovec (+3:13,7) 32., Nace Šinkovec (+3:42,0) 33., Jože Kamenik (+4:08,0) 35. in Luka Oblak (+4:21,0) 37.

Danes sem zelo zadovoljen. Bila je prava taktična tekma. Marjan je odtekel taktično tako kot zna. Tudi zaradi tega se je dobro izšlo. Delo je zelo dobro opravil tudi servis, zato so bile smuči takšne, kot morajo biti. Vse se je poklopilo,” je še dejal Cuznar.

Jutri je na sporedu še ena tekma.


Rezultati: Celinski pokal .: Kranj :. Uradni rezultati


Leave a Comment