Jelenko v Seefeldu zaključil najboljšo deseterico

Nordijski kombinatorci so se preselili v avstrijski Seefeld, kjer jih čakajo tri tekme svetovnega pokala. Prva je bila na vrsti že danes. Na skakalnici se je odlično odrezal Marjan Jelenko, ki je bil med daljšimi. S skokom 101,0 m je namreč ob vetru v hrbet zasedel šesto mesto, za vodilnim Japoncem Akito Watabejem (107,0 m) pa je zaostajala za 46 sekund. Na splošno so bile razlike med tekmovalci zelo majhne. Tako je na primer 29. po ″prvem polčasu″ Francoz Laurent Muhlethaler za Marjanom zaostajal pol minute, kar je dalo slutiti, da se lahko na 5 km tekaški preizkušnji zgodi še marsikaj. Drugi slovenski predstavnik Gašper Berlot (92,0 m; +2:20) je po skokih držal 48. mesto.


Marjan Jelenko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Kombinatorci so se tokrat v tekaški smučini pomerili na 5 km. Ob odličnem vzdušju ob progi se je vrstni red nekoliko premešal. Do zmage je prišel drugi po skokih Nemec Eric Frenzel, saj Watabe (+6,2) ni uspel slediti njegovemu tempu. V sprintu večje skupine je do tretjega mesta prišel še en Nemec Fabian Riessle (+43,6).

Jelenko je večji del tekaškega dela tekel na začelju večje skupine, ki se je borila za tretje mesto. Šele v samem zaključku je za las izgubil stik s skupino, a je še vedno vknjižil odlično deseto mesto (+1:00,2). Za Zrečana je to izenačitev tretjega najboljšega rezultata v karieri. Berlot je na tekaškem delu nekoliko napredoval in zasedel 44. mesto.

Razplet tekme je bil zelo zanimiv. Bila je zelo hitra tekma. Marjan je z desetim mestom dosegel zelo lep rezultat. Boril se je do konca ter si s tem priboril zelo dobro izhodišče za jutri. Na današnji tekmi se nam je vse skupaj zelo dobro poklopilo, razen Gašper na skakalnici ni nastopil najbolje. Lahko pa pohvalim njegov tek, saj je celotno tekmo tekel z zelo dobrima tekačema Norvežanom Mikko Kokslienom in Avstrijcem Haraldom Lemmererom. To pomeni, da je v zelo dobri tekaški formi. Čakamo tekmo, kjer mu bodo skoki bolj stekli ter bo tako uvrščen med dobitnike točk. Jutri nadaljujemo z današnjimi zaostanki. Gašper se je prebil med najboljših petdeset, saj bo v soboto nastopilo le top 50. Upajmo, da mu jutri uspe, saj na nedeljsko tekmo gre le top 30 tekmovalcev. V teku ni sporen, na skakalnici pa ima več težav. To se trudimo odpraviti ter upamo, da nam to jutri uspe. Marjan pa v tem ritmu naprej. Če bo tako vzdržal, bo zelo lepo,″ je po tekmi dejal glavni trener Igor Jelen

V soboto bodo tekmovalci pričeli z zaostanki z današnje tekme, na sporedu pa je klasična tekma s 10 km tekaško preizkušnjo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Seefeld
Izjava: Igor Jelen (.mp3)


Leave a Comment