Jelenko zapravil dobro izhodišče

Najboljši slovenski nordijski kombinatorec Marjan Jelenko se je na tekmi svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju uvrstil na 15. mesto. Zrečanu je na prizorišču olimpijskih iger iz leta 1994 po skokih kazalo bolje. Po polovici tekme je bil namreč na sedmem mestu, kar je zasluga zelo dobrega skoka, ki je meril 96,0 m. Marjan se je na tekaški del podal s 43,0 s zaostanka za Francozom Francoisom Braudom in do polovice 10 kilometrske preizkušnje napredoval vse do petega mesta. V nadaljevanju so tekmeci stopili na plin in našega tekmovalca pustili za seboj.


Marjan Jelenko [foto: GEPA]

Zmage se je veselil Francoz Jason Lamy Chappuis (2. po skokih), ki je v cilj prišel 13,5 sekunde hitreje kot Japonec Akito Watabe (3.) in 18,3 sekunde hitreje kot tretjeuvrščeni Norvežan Mikko Kokslien (28.). Slednji je imel na tekaškem delu najhitrejši čas. Braud je na koncu končal kot šesti.

Na tekmi sta nastopila tudi Gašper Berlot in Mitja Ornič, ki pa točk nista osvojila. Berlot je na 40. mestu za tridesetico zaostal za 35,3 sekunde, Oranič pa je bil 60.

V nedeljo bo v Lillehammerju na sporedu še ena posamična tekma.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehamer :. Uradni rezultati


Leave a Comment