Jelko Gros o prenovi Planice

Eden izmed najbolj znanih objektov v Planici ravnokar doživlja temeljito posodobitev. Govora je seveda o Bloudkovi velikanki in spremljevalnih objektih, katerih prenova je eden izmed prvih in zelo pomembnih korakov k težko pričakovanemu Nordijskem centru. O delih na skakalnici, ki s seboj nosi neizmerno bogato zgodovino, je spregovoril Jelko Gros, direktor Zavoda za šport RS Planica.


Jelko Gros [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na skakalnici pričakujemo prve skoke v začetku julija. Vsi, ki bodo marca prišli v Planico na tekme svetovnega pokala, bodo lahko videli, da gre gradnja proti koncu,” je dejal Gros in nato spregovoril še o naslednjem koraku k centru: “Smo tik pred razpisom za mladinske in otroške skakalnice.” Planica se resnično preobraža. Nove, 85, 65, 45, 30 in 15 metrske naprave bodo temeljito spremenile podobo Planice. Ta podoba bo mnogim še kako všeč.

Gros, kot eden izmed članov delovne skupine za kandidaturo svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah leta 2017, je nato dejal nekaj besed o svoji funkciji pri izgradnji novega centra: “Moja prioriteta po profesionalni liniji je takšna, da bo center funkcionalno tak, da bo dobro deloval za vsak dan, se pravi, da bo odličen center za treninge, po drugi strani pa tak, da bo postal prizorišče za izvedbo vrhunskih dogodkov.

Razkril nam je tudi eno izmed posebnosti, ki bo dediščino Bloudka ponesla na višji nivo: “Te posebnosti ne bo imela nobena druga skakalnica na svetu. Skupaj z Radiotelevizijo Slovenija smo načrtovali TV stolp, s pomočjo katerega bo kvaliteta slike oziroma pogled na skakalce veliko boljši in lepši.


Izgled Planice leta 2017 [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na koncu je Gros podal še razlog, zakaj bi morala Planica gostiti veliki dogodek leta 2107: “Ostali kandidati so to tekmovanje že gostili. Planica spada med velikane nordijskega smučanja, tako da bi se že spodobilo, da dobi to svetovno prvenstvo.

vir: planica2017.si

Leave a Comment