Jermana si vsi želijo v ekipi

Andrej Jerman je bil s svojimi izkušnjami ter pravilnim pristopom do treninga in tekem nepogrešljiv člen v smukaški ekipi. Tako ne preseneča apel vseh reprezentančnih kolegov po nadaljnji pomoči maloštevilni trenerski ekipi. “Naredili bomo vse, da Andreja zadržimo najmanj do konca sezone v ekipi,” je na novinarski konferenci ob njegovem slovesu iz tekmovalnih krogov dejal strokovni vodja alpskih disciplin Vlado Makuc. Zmagovalec dveh tekme svetovnega pokala bo tako že na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Schladmingu v vlogi pomočnika. “Vsi si želimo, da Andrej ostane z nami v ekipi, v kakšni drugačni vlogi, kar bi res potrebovali takšne ljudi,” je razmišljal Rok Perko. Podobnih misli je bil tudi Andrej Šporn: “Upam, da boš ostal zraven in dal smučariji še kaj.

Tudi v prihodnje se vidim v smučanju. Ta šport sem imel od nekdaj rad. Pričel sem s petimi leti in bil 30 let v tem športu. Z veseljem bi rad delal še naprej v tem športu. Kje se dejansko vidim, pa trenutno še ne morem reči,” je razmišljal Jerry, ki je štafetno palico v ekipi predal Špornu.


Andrej Šporn, Andrej Jerman in Rok Perko [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Z uspehi raste tudi ekipa

Za celotno pokrivanje smukaški prog je potrebno zadostno število trenerjev. “V Kitzbühlu se je videlo, kako smo majhni, saj smo imeli le štiri ljudi na progi in nihče ni videl, kako sem padel. Nobenemu se ni sanjajo, kaj se je zgodilo. V kolikor želimo tekmovati na visokem nivoju in jo še dvigniti ter konkurirati drugim ekipam, je potrebno ekipo okrepiti,” je trenutno problematiko majhnosti ekipe razkril Tržičan.

A vedno ni bilo tako. Čeprav je vidnejše rezultate pričel dosegati v ekipi treh članov, se je z rezultati le-ta povečevala. Najštevilčnejša je bila nekaj let nazaj, ko so imeli s trenerji pokrito vso progo. Takrat so imeli vse video posnetke stalno dosegljive, sedaj pa trenerji po njih po koncu treningov odhajajo k drugim ekipam. “Vsaka malenkost, ki manjka, se pozna tudi na rezultati,” je z rameni skomignil Jerman.

Leave a Comment