Jerneja Repinc Zupančič z drugo zmago do skupnega slavja

Na drugi in hkrati finalni tekmi FIS pokala za letošnjo sezono smučark skakalk je Jerneja Repinc Zupančič v Oberhofu zmagala še drugič in s tem osvojila tudi skupno zmago v tem pokalu.

Jerneja Repinc Zupančič je v Oberhofu še enkrat ugnala vso konkurenco, potem ko je danes na vrh skočila z drugega mesta po prvi seriji. Z 88.5 in 94 metri je zbrala 244,8 točk, druga je bila Avstrijka Vanessa Moharitsch s 93 in 90.5 metri in 242,9 točkami, tretja pa domačinka Pauline Hessler s 87 in 94.5 metri ter 241,9 točkami.

Nika Prevc je po 10. mestu v prvi seriji v finalu napredovala na končno sedmo mesto s 230,4 točkami, Tinkara Komar, Nika Vetrih in Jerica Jesenko so se zvrstile med 10. in 12. mestom, Katja Markuta je zasedla 16. mesto, Lara Logar je bila na 21. mestu, Nika Krašovic je točke pobrala na 23. mestu, Pia Mazi pa je zasedla 26. mesto.


Nejka Repinc Zupančič je prišla do skupne zmage v FIS pokalu [foto: Jure Makovec]

Po tekmi so razglasili tudi najboljše tri v skupnem seštevku v tej sezoni. S 305 točkami je skupna zmagovalka postala Repinc Zupančičeva, Vetrihova, Komarjeva in Prevčeva so se zvrstile od 3. do 5. mesta.

Na moški preizkušnji je slavil Avstrijec Francisco Mörth z 271,0 točkami pred rojakom Maximilianom Ortnerjem, ki je zbral 266,5 točk, le dve desetinki manj je na tretjem mestu zbral mladinski svetovni podprvak Mark Hafnar, sicer sedmi po prvi seriji. Po drugem mestu v prvi seriji je na peto padel Rok Masle, Žak Mogel je bil 12., tik pred Jernejem Presečnikom, ki je po prvi seriji vodil. Tjaš Grilc je točke osvojil na 17. mestu, Rok Oblak je bil na 26. mestu.

Skupno je zmagal Ortner, najboljši Slovenec je Presečnik na 7. mestu.


Rezultati: FIS pokal .: Oberhof (ž)
Rezultati: FIS pokal .: Oberhof (m)


Leave a Comment