Jezerškova do novih točk na 22. mestu

Klasična preizkušnja na 10 km s skupinskim štartom v kanadskem Canmoru je pripadla Justyni Kowalczyk, ki je praktično vodila od starta do cilja. Izjemna predstava Kowalczykove, ki je na šestem kilometru vodila že za slabe pol minute, na koncu pa nekoliko popustila, kaže na njeno vse boljšo pripravljenost. “V svoji taktiki sem si zadala, da bom prvih pet kilometrov tekla izjemno hitro. Proga je zelo težavna, dodaten čas pa Canmoru daje tudi visoka nadmorska višina. Danes sem imela izredno hitre smuči,” je po tekmi razmišljala Poljakinja.

Drugega mesta se je presenetljivo veselila Finka Anne Kylloenen (+14,4), tretjega pa Norvežanka Maiken Caspersen Falla (+28,7), ki je v silovitem ciljnem sprintu premagala izkušeno rojakinjo Skofterudovo.


Justyna Kowalczyk je slavila novo zmago [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Priložnost za najboljšo petnajsterico

Barbara Jezeršek je osvojila solidno 22. mesto (+1:33,3). “Zadovoljna sem, čeprav vem, da sem imela priložnost, da bi se uvrstila med najboljših 15. V bodoče moram dati pozornost ‘malenkostim’, kot so taktični tek, pokrivanjem lukenj, ki nastanejo ko skoči kaka tekmovalka. Sicer sem dokazala, da je forma dobra, pri taktiki pa imam še veliko dela,” je ocenila rezultat tekme Jezerškova.

Zelo malo je manjkalo, da bi se bolje izšlo. Manjkajo še malenkosti, ki se jih Barbara še uči. Po prvem krogu je nastala pet metrska luknja, ki jo Barbara ni pokrila, pa se je skupina 15 deklet speljala naprej. Nato je sama tekla na začelju skupine. Je pa spodbuden zaostanek, ki kaže na napredek. Barbara je konstantna ter je sposobna biti še boljša. Z rezultatom smo zadovoljni,” je povedal glavni trener Marko Gracer.


Rezultati: Svetovni pokal .: Canmore


Leave a Comment