Jezerškova in Tršan državna prvaka

V soboto in nedeljo so bili aktivni tekači in tekačice, ki so se pomerili na tekmah državnega naslova v štafetah in maratonu na planini Zajavornik na Pokljuki. V soboto so bili na sporedu boji v štafetnih preizkušnjah. Ženske kategorije so morale preteči 3 x 3,3 kilometra, moške kategorije pa 3 x 6,6 kilometra. Absolutne državne prvakinje v kategoriji članic so postale Blejke (TSK OGP GRAD Bled) v postavi Alenka Čebašek, Anja Eržen ter Nika Razinger. Slednjim so v boju za zvezdico najbolj dihale za ovratnik tekačice TSK Triglav Kranj (Anamarija Lampič, Lea Einfalt in Barbara Jezeršek), na koncu druge. Pri moških so državni prvaki postali tekači TSK Logatec v postavi Boštjan Klavžar, Rok Tršan in Matej Jakša.

V kategoriji mlajših mladink so nove državne prvakinje postale tekačice TSK Triglav Kranj (Tjaša Trampuš, Nina Klemenčič in Tais Vozelj), pri mlajših mladincih pa tekači ŠD Gorje (Rok Kenda, Kristjan Bergant in Luka Markun).

Državni prvaki v kategoriji juniorjev so postali tekači TSK Logatca v postavi Lovro Malnar, Matic Slabe in Miha Šimenc. Tekači ND Rateče Planica Kristjan Kopavnik, Vili in Benjamin Črv so postali državni prvaki v kategoriji starejših mladincev.

[foto: SZS]

Jezerškova in Tršan državna prvaka v maratonu

Na državnem prvenstvu v maraton, ki ga je ob zaključku sezone v nedeljo organiziral TSK OGP GRAD Bled, so na svoj račun prišli tekačice in tekači, ki so jim ljubše daljše tekmovalne razdalje. Na najdaljši 50 kilometrski razdalji v prosti tehniki so se pomerili člani, članice, juniorke in juniorji so morali preteči 30 kilometrov. Najkrajša a še vedno dolga razdalja 20 kilometrov je bila rezervirana za starejše mladince in mladinke.

Pri članih je v napetem obračunu vse do ciljne črte na koncu slavil Rok Tršan pred klubskim kolegom Boštjanom Klavžarjem (oba TSK Logatec), tretji je bil Domen Poročnik (TSK OGP GRAD Bled). “Danes je bila od začetka tekmovanja proga kar hitra, zato sem se odločil, da ne bom napadal po nepotrebnem in sem počakal na zaključek,” je Tršan komentiral zmagovalno taktiko.

[foto: SZS]

Barbara Jezeršek je pričakovano osvojila naslov državne prvakinje med članicami, druga je bila Anamarija Lampič (obe TSK Triglav Kranj). Na tretjem mestu je pristala Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled). “Po 8. kilometru sem pobegnila, potem sem večela prednost. Proti koncu se nekoliko padla, kar je na koncu pomenilo zmanjšanje končne prednosti. Super tekma,” je povedala Jezerškova.

V kategoriji juniorjev je naslov državnega prvaka osvojil Miha Šimenc (TSK Logatec), v kategoriji starejših mladincev pa Janez Lampič (TSK Triglav). Anamarija Lampič je poleg drugega mesta absolutno osvojila zvezdico med juniorkami. Anja Mandeljc (ŠD Gorje) je postala državna prvakinja med starejšimi mladinkami.


Rezultati: DP Slovenije .: Štafete
Rezultati: DP Slovenije .: Maraton


Leave a Comment