Jezerškova z 19. časom končala na 30. mestu

Današnjo peto etapo Tour de Skija so odprle dekleta z zasledovalno preizkušnjo na 15 km v prosti tehniki. Zmagala je Norvežanka Astrid Jacobsen pred rojakinjo Therese Johaug. Tretje mesto je osvojila Finka Anne Kylloenen. Barbara Jezeršek je pridobila 11. mest in v cilj pritekla na 30. mestu.

Jacobsenova se je na progo podala iz prvega mesta s prednostjo 37 sekund pred prvo zasledovalko Finko Kerrtu Niskanen. Večja nevarnost Jacobsenovi je predstavljala Johaugova, ki je na štartu imela 44 sekund zaostanka, v cilju pa je ura pokazala le 6 sekunde boljši tek od zmagovalke. Jezerškova je dosegla 19. čas proge in končno 30. mesto. “Tekmovanje je bilo napeto. Po prvem krogu sem bila že utrujena, saj je proga v Toblachu zelo težka. V nadaljevanju se je moje počutje izboljšali. Današnje zmage sem vesela. Še vedno menim, da je za skupno zmago največja favoritinja Therese Johaug,” je po tekmi dejala Jacobsenova.

Danes smo zadovoljni s tekom Barbare, upamo in želimo si le, da bo mesto med trideseterico obdržala do konca Toura,” je povedal glavni trener Marko Gracer, ki je z ekipo že na poti v Val di Fiemme. “Že danes bomo oziroma moramo testirati smuči za jutrišnjo klasiko. Barbara se mora spočiti, je še dodal Gracer.


Astrid Jacobsen [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Cilj izpolnjen

Danes je bilj cilj TOP 30, kar mi je uspelo. Celotno progo smo s Francozinjo in Švedinjo borbale in delale, v drugem krogu sem bila že na 28. Mestu, a sta nato iz ozadja prileteli Rusinja in Italijanka. V cilju me je res vse peklo, a na koncu sem vesela dobrega časa in točk za svetovni pokal,” je povedala Jazerškova.

Zadnja postaja letošnjega Toura je Val di Fiemme, kjer jutri čaka tekmovalke posamičen štart v klasični tehniki. Nedeljska poslastica z vzponom na Alpe Cermis pa bo odločila katera tekmovalka si zasluži skupno zmago Tour de skija.


Rezultati: Tour de Ski .: Cortina – Toblach (ž)
Lestvica: Tour de Ski (ž)


Leave a Comment