Jezerškova z borbenim tekom do 35. mesta

Nepremagljiva Poljakinja Justyna Kowalczyk je tudi na današnji tri kilometrski preizkušnji v klasični tehniki dokazala, da ji zmaga na Touru težko uide. Za 16,5 sekunde je v italijanskem Toblachu premagala drugo uvrščeno Finko Kristo Lahteenmaki. Norveško čast pa je z tretjim mestom obranila Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+17,1). Pri moških je poskrbel za presenečenje Kazahstanec Alexey Poltoranin, ki je za 8 sekund premagal vodilnega Norvežana Pettra Northuga. Dve desetinki sekunde za Northugom pa je bil Švicar Dario Cologna. Barbara Jezeršek je pokazala pogumen tek in končala na 35. mestu (+48,9).

Barbara je tako včeraj kot danes tekla zelo dobro. Malo ji je zmanjkalo do dobitnic točk svetovnega pokala. Važno je, da je prišla nazaj v formo, ki jo je pokazala že v Kanadi,” je Barbarin nastop ocenil glavni trener Marko Gracer.


Barbara Jezeršek [foto: GEPA]

Danes je bila še ena super tekma, res sem uživala in dala vse od sebe. Tudi fantje so naredili fenomenalno delo, saj sem imela ponovno fantastične smuči. Danes sem naredila vse kar je bilo v meni, še zadnje atome ki so ostali od včeraj sem jih pustila na tekmi. Mogoče sem zadnji vzpon odtekla kanček rezervirano, saj sem hotela narediti močan finiš. To me je na koncu stalo tiste slabih 5 sekund do 30. mesta. Sama zaključujem da sem odtekla zelo dobro in grem sproščeno na jutrišnjo tekmo. Vse je še odprto in bom vztrajala do zadnjega metra,” je bila zadovoljna s predstavo Jezerškova.

Po peti tekmi Tour de ski pri ženskah še vedno vodi Justyna Kowalczyk, ki ima že dobro minuto prednosti pred Švedinjo Charlotte Kalla, tretja je Norvežanka Therese Johaug (+1:05,9). Pri moških je nekaj sekund pridobil še vedno vodilni Petter Northug, Dario Cologna zaostaja za njim 16 sekund. Tretji je Alexander Legkov (+23,4).

Karavana Tour de ski se seli na zadnje prizorišče Val di Fiemme, kjer bo jutri predzadnja preizkušnja s skupinskim štartom v klasični tehniki. Ženske se bodo pomerile na 10km, moški pa na 15km.


Rezultati: Tour de Ski .: Toblach (ž)
Rezultati: Tour de Ski .: Toblach (m)


Leave a Comment