Jože Berčič bo podal odstopno izjavo

Zadnje dejanje nordijskih kombinatorcev na nordijskem svetovnem prvenstvu v Falunu je bilo v znamenju ekipnega sprinta. Za slovensko ekipo sta nastopila edina predstavnika, ki sta odpotovala v Skandinavijo, Gašper Berlot in Marjan Jelenko. Na skakalnici je bil uspešnejši Berlot, ki je pristal pri 116,0 m, Jelenko pa s 113,5 m ni veliko zaostajal. Naša kombinatorca sta po ″prvem polčasu″ zasedala deveto mesto, za vodilnima Francozoma Francois Braud in Jason Lamy Chappuis pa sta zaostajala minuto in 52 sekund.


Jože Berčič bo podal odstopno izjavo [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu je vsak tekmovalec pretekel 7,5 km. Naša reprezentanta sta tu nekaj izgubila in v cilj prišla kot deseta. ″V osnovi pogledano deseto mesto na svetovnem prvenstvu ni tako slab dosežek. A gleda na prejšnje tekme in na formo, ki smo jo imeli, so bile naše želje skromne, a smo še vedno dosegli manj, kot smo si v skromni željah želeli. Razočaranje je veliko. V ponedeljek bom podal odstopno izjavo, odgovorni bodo o tem odločali ali ga bodo sprejeli. Menim, da se točno ve, kdo je odgovoren za rezultate. Zakaj nismo tega dosegli, bo potrebno analizirati. Naprej bomo normalno nastopili na tekmah svetovnega pokala in se poskušali uvrščati med trideseterico. Gašperju še nekaj manjka, a upamo, da se bo uvrstil na finale v Oslo. Ko bomo prišli zopet v normalne okvirje svetovnega pokala, bo morda vse skupaj zopet normalno steklo. V Falunu se nismo najboljše znašli. Iz tekme v tekmo smo tu še nekoliko izgubljali,″ je tekmo analiziral glavni trener Jože Berčič

Na koncu sta Francoza obranila prednost in se v cilju razveselila naslova svetovnega prvaka. Do drugega mesta sta pritekla Nemca Eric Frenzel in Johannes Rydzek, bron pa sta osvojila Norvežana Magnus Moan in Haavard Klemetsen.

Nordijski kombinatorci bodo sezono nadaljevali v petek, ko bo v finskem Lahtiju na sporedu tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Falun


Leave a Comment