Jure Aleš na devetem mestu v prvem paralelnem šprintu sezone

Paralelni šprint je disciplina pri kateri dva tekmovalca tekmujeta sočasno, prvi v cilju pa se prebije v naslednji krog tekmovanja. Gre za zelo zanimivo tekmovanje, ki mu pripisujejo tudi velik olimpijski potencial. Med dvaintridesetimi kvalificiranimi tekmovalci sta danes nastopila brata Aleš, medtem ko je Rok Šmejic po včerajšnjem odstopu danes smel nastopiti kot predtekmovalec. Rok je tako nastopil proti odličnemu Norvežanu, ki je prav tako padel v včerajšnjih kvalifikacijah.


Slovenska telemark reprezentanca [foto: SZS]

Danes so sicer odlični organizatorji z napačnimi signali povzročili kar nekaj vroče krvi v prvem dvoboju Jureta Aleša. Namesto dveh točk so namreč najprej signalizirali diskvalifikacijo, zato se je Jure že zaustavil, nato pa so signal spremenili. Sledil je protest in ponoven dvoboj obeh tekmovalcev. V drugo je mladi Kranjčan priložnost izkoristil in iz nadaljnjega tekmovanja izločil Francoza Svena Blaina. Kasneje je izpadel proti enemu izmed favoritov Švicarju Bastijenu Dayerju. Z dosežkom je bi zelo zadovoljen, saj je deveto mesto za povratnika po poškodbi na začetku sezone odličen rezultat.

Nič manj pa ni bil razburljiv nastop Saša Aleša, ki se je dvobojeval s Švedom Ollejem Collbergom. Ob skoku sta bila oba tekmovalca skoraj poravnana, z minimalno prednostjo Saša. Šved je nato storil napako in grdo padel. V povratnem dvoboju je bil Sašo občutno hitrejši, nato pa storil napako in padel ter tako omogočil napredovanje nasprotnika. Končna zmagovalca tekmovanja sta bila med dekleti Švicarka Ameli Reymond in Nemec Tobias Mueller pri moških.

Svetovni pokal se bo nadaljeval januarja s tekmovanju v nemškem Bad Hindelangu, avstrijskem Raurisu in na domači tekmi na Golteh. Decembra bo potekalo tudi državno prvenstvo za leto 2104.

Leave a Comment