Jurij Tepeš do zmage v Almatyu


Jurij Tepeš [foto: GEPA]

Kazahstanski skakalni center Almaty je od danes naprej še bolj priljubljen pri Juriju Tepešu. Ljubljančan je bil namreč premočan za vso konkurenco na tekmi poletne velike nagrade. 23-letnik je sicer v prvi seriji skočil 132,5 metra in zasedal tretje mesto za Norvežanoma Andersom Fennemelom in Tomom Hildom. V finalu je zmogel le pol metra manj, kar je bilo ob nekoliko krajši seriji, dovolj da se je razveselil druge zmage v tem rangu tekmovanja. Premierno zmago je Jurij slavil lani ravno tako na skakalnici v Almatyu. Na zmagovalnem odru, kjer smo slišali slovensko himno, sta se mu pridružila Fennemel in Hilde.

Že na lanskoletni tekmi tu v Almatyu sem slavil zmago. Torej je zmaga moj najslabši rezultat na tukajšnji skakalnici. Skakalnica je zelo lepa in rad skačem v Almatyu. Današnja zmaga je zame pomembna, saj je bilo na tekmi prisotnih veliko dobrih tekmovalcev. Zdaj vem, da lahko še vedno naredim dobre skoke,” je po tekmi dejal Jurij Tepeš, ki bo jutri imel še eno priložnost za odličen rezultat.

Uspeh Jurija so dopolnili tudi ostali slovenski skakalci. Jaka Hvala je zasedel šesto mesto, Tomaž Naglič je bil 10., Robert Hrgota 21., Matjaž Pungertar 23. in Dejan Judež 25. Robert Kranjec je bil v finalu zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Almaty :. Uradni rezultati


Leave a Comment