Kanin Freeride Battle by Nissan čez mesec dni

Čez mesec dni bo Kanin zopet privabil proste smučarje in deskarje iz vse Evrope in še od kod. Od 1. do 4. marca bo tam že sedma izvedba tekmovanja, tokrat s polnim nazivom Kanin Freeride Battle by Nissan 2012. Kvalifikacije so načrtovane za petek 2. marca, finale za soboto 3., nedelja 4. pa je rezervni dan za primer slabih razmer.

Tekmovanje bo tudi letos del kvalifikacijske serije za svetovno turnejo najboljših prostih smučarjev in deskarjev sveta. Z zbiranjem točk na tekmah z nazivom Freeride World Qualifier (FWQ) namreč manj uveljavljeni mojstri in mojstrice obvladovanja zasneženih strmin in vsega, kar se znajde sredi njih, trkajo na vrata Freeride World Toura (FWT), s katerim po izbranih prizoriščih v Alpah, Skandinaviji in Severni Ameriki potuje le peščica najboljših na svetu. Med lovci na točke ali zgolj dobro avanturo, ki bodo v Bovec pripotovali od blizu in daleč, se lahko tudi letos nadejamo nekaj domačih smučarjev in deskarjev.


Utrinek iz lanskoletne prireditve [foto: Urša Drofenik]

V okviru spremljevalnega sporeda bo v petek Bovec obiskal domači ekstremni smučar Davo Karničar. V sodelovanju z ambasado Republike Slovaške in Elanom bodo na ta večer ob 20. uri v bovškem kulturnem domu prikazali tudi nov slovaški film Tratranski loki (Tatranské oblúky) s Karničarjem kot glavnim akterjem.

Glavni pokrovitelji letošnjega tekmovanja Freeride Battle Kanin so Nissan, Kanin, Elan in občina Bovec.

Spletna stran Freeride Battle Kanin 2012

Leave a Comment