Karving smučarji bodo kmalu pričeli s sezono


Slovenski karving smučarji optimistično zrejo v prihodnost [foto: Uroš Rudolf]

Pripravljalna sezona je za nami in že je pred nami prvi sneg, vsaj tako pravijo, bomo videli kako nanese vreme v teh dneh. Upajmo na najboljše. Tudi karverji z veseljem povemo, da smo s pripravami na novo sezono končali. Pred prvo tekmo je samo še prihajajoči vikend, ki ga bomo preživeli na snegu in treningu. Torej prva tekma v karving pokalu nas čaka že 4. in 5. decembra v Sestrieru. Le-ta bo pokazatelj, kje smo v tem trenutku v svetu karvinga,” nam je o stanju v slovenski karving reprezentanci povedal Uroš Rudolf.

Z novo sezono se je pojavilo tudi nekaj novih pravil. “Omenim le to, da so sedaj omejili dolžino smuči tako pri ženskah (na 156 cm) kot pri moških (na 165 cm). Poleg tega so denarne nagrade le še za ekipo in ne več za posameznike kot do sedaj. Naj bo za poizkušeno dovolj,” je novosti razkril Rudolf.

Vsi ki vas karkoli zanima glede karvinga lahko obišče slovensko spletno stran ali spletno stran karving pokala.

V nadaljevanju navajamo še koledar letošnjega karving pokala, ki ga bodo v naslednjih dneh tudi dokončno potrdili. Trenutno je odprta še ena tekma v Italiji ter tekma v Auronu v Franciji.


Koledar tekem svetovnega pokala v karving smučanju
4./5. december Sestriere (ITA)
15./16. januar Monte Bondone (ITA)
29./30. januar Bardonecchia (ITA) – WORLD CHALLENGE

12./13. februar sporočijo naknadno
26./27. februar Zakopane (POL)
5./6. marec Roccaraso (ITA)

Leave a Comment