Katja Požun deveta na Japonskem


Sara Taakanashi, Sarah Hendrickson in Daniela Iraschko so stopile na zmagovalni oder [foto: Egon Theiner/FIS]

Sarah Hendrickson je zmagovalke tretje tekme v japonskem Zau. Američanka je slavila z veliko prednostjo. Drugouvrščena domačinka Sara Takanashi je imela zaostanek 14,9 točk. Japonka je v prvi seriji pristala pri daljavi dneva 99,5 metrih, vendar je imela nekoliko boljše vremenske pogoje, zaradi česar je po “prvem polčasu” zasedala drugo mesto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopila Avstrijka Daniela Iraschko.

Razlika od včerajšnje tekme je ta, da so bile danes vetrovne razmera za nas bolj ugodne. Žirija je naredila dobro delo. Počutim se že utrujeno. Kaj bom naredila z denarjem, ki prejmem? Prihranila ga bom za prihodnost, predvsem za šolanje. Ta sezona je zame sanjska,” je dejala današnja zmagovalka.


Japonski novinarji in Sarah Hendrickson [foto: Egon Theiner/FIS]

Znova so dobro nastopile slovenske skakalke, saj so se vse štiri uvrstile med dobitnice točk. Katja Požun je bila deveta, Maja Vtič enajsta, Špela Rogelj 25. in Urša Bogataj 29.

Do konca sezone je le še ena tekma, ki bo v petek v Oslu.

Hendricksnova ima skupnem seštevku neulovljivo prednost, zbrala je 1069 točk. Druga je Iraschkova (734), tretja pa Takanashijeva (559). Katja Požun (416) zaseda šesto mesto.


Rezultati: Svetovni pokal .: Zao :. Uradni rezultati[foto: Egon Theiner/FIS]

Leave a Comment