Katja Požun in Maja Vtič med deseterico

Na tretji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta v letošnji sezoni so v nemškem Hinterzartnu odlično nastopile tudi slovenske skakalke. Kljub zahtevnim vremenskim razmera sta se Katja Požun (94,5; 97,5) in Maja Vtič (99,0; 88,0) uvrstili med najboljšo deseterico. Požunova je končala na šestem mestu, Vtičeva pa je bila deseta. Nekaj grenkega priokusa vseeno ostaja, saj sta naši matadorki po prvi seriji držali peto (Vtič) oz. šesto (Požun) mesto, v finalu pa je Maja naredila napako in izgubila nekaj mest.


Katja Požun [foto: GEPA]

S svojimi skoki sem zadovoljna, ker se forma dviga. Sem stabilna, vendar se pojavljajo napake. Obe tekmi v Hinterzartnu sta bili dokaj težki, saj se je vse skupaj zaradi vremenskih pogojev zelo vleklo. Žirija je želela vsem omogočiti čim bolj enake pogoje, vendar se vedno to ni dalo. Danes z drugim skokom nisem zadovoljna, imela pa sem tudi slabe razmere,” je dejala Vtičeva, ki meni, da je manjšo krizo uspešno prestala.

Med dobitnice točk sta se uvrstili tudi Urša Bogataj (93,0; 92,0) na 19. in Špela Rogelj (83,5; 90,0) na 24. mestu. Finalno serijo si je iz tribun ogledala le Anja Tepeš, ki je s skokom 71,0 m zasedla 45. mesto.

Triplat jezen na žirijo

Znova smo imeli eno zanimivo tekmo z vremensko loterijo. Danes sem nekoliko jezen na žirijo, saj bi lahko tekmo izpeljala na nekoliko bolj pravičen način. Predvsem v prvem skoku sta Katja in Urša imeli res zelo slabe pogoje. Težko je konkurirati, če ena tekmovalka skoči preko 100 m, ti pa realnih možnosti nimaš, da bi konkuriral za najboljše rezultate. V drugi seriji se je podobno zgodilo tudi Maji, vendar je bil njen skok slab. Katji je drugi skok dobro uspel. Urša postaja stabilna, saj se ji tehnika ne ruši v taki meri, kot se ji je v preteklosti. Za Špelo sem vesel, da se je kljub težavam s hrbtom udeležila teh tekmovanj in pokazala napredek. Maja je naredila v prvi seriji tehnično dober skok, v drugo pa z manjšo napako v samem počepu. Anja trenutno ni na tekem nivoju, da bi lahko konkurirala za visoke uvrstitve. Drugače pa sem z rezultati naših deklet zadovoljen,” je po tekmi dejal glavni trener Matjaž Triplat.

Zmage se je z dvema fantastičnima skokoma razveselila Američanka Sarah Hendrickson (107,5; 104,5), ki tudi vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Druga je bila Japonka Sara Takanashi (100,5; 99,5), tretja pa še ena Američanka Jessica Jerome (101,0; 101,0).

V Val di Fiemme je tri skakalke

Dekleta se danes vračajo domov, v torek jih že čaka trening v Kranju, nato pa se v četrtek odpravljajo na naslednjo postajo svetovnega pokala v Val di Fiemme. “V Italiji bomo nastopili z Vtičevo, Požunovo in Rogljevo. Bogatajeva bo v sredo odšla na olimpijske igre mladih v Innsbruck. V ekipi jo bomo pogrešali. V domovini pa bo na treningu ostala Tepeševa,” je še dejal Triplat.


Rezultati: Svetovni pokal .: Hinterzarten
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)


Leave a Comment