Katja Požun in Špela Rogelj med deseterico

V zgodovino smučarskih skokov se bo kot prva zmagovalka tekme svetovnega pokala vpisala Sarah Hendrickson (100,5 m; 95,5 m). Američanki je to uspelo na preizkušnji v norveškem Lillehammerju (HS 100), kjer je bila od konkurence za razred boljša, saj je vse nasprotnice prehitela za skoraj 30 točk ter kot edina preskočila stometrsko daljavo. Drugo mesto je zasedla Francozinja Coline Mattel (92,0; 87,0), tretja pa je bila Nemka Melanie Faisst (88,5; 93,0).


Najboljše na današnji tekmi: Coline Mattel, Sarah Hendrickson, Melanie Faisst [foto: Ania Trybus/smucka]

Odlično so nastopile tudi slovenske tekmovalke. Najboljša je bila Katja Požun (88,5; 87,0), ki je v finalni seriji sicer izgubila eno mesto, vendar kljub temu vknjižila vrhunsko sedmo mesto. “Z nastopom sem zelo zadovoljna, čeprav to niso bili moji najboljši skoki, kakršne sem prikazala na treningu ali poskusni seriji. Na začetku sezone si nisem predstavljala, da lahko tako dobro nastopim. Vsekakor je današnji rezultat dobra spodbuda za naprej,” je po tekmi menila Požunova. Deseterico je zaključila Špela Rogelj (83,0; 87,0), katera je v finalu napredovala kar za štiri mesta. “V prvem skoku sem bila nekoliko prehitra na odskoku, sicer pa sem s svojima skokoma zadovoljna. Pogoji so bili težki. Deseto mesto je super rezultat, saj so tekmovalke boljše pripravljene. To je velik plus za naslednje tekme,” pa je menila Rogljeva. Med dobitnice točk se je uvrstila tudi mlada Urša Bogataj (83,5; 85,0). Premierno tekmo svetovnega pokala bo zapustila z 20. mestom. Izven finalne serije sta žal ostali Anja Tepeš (41. mesto) in Maja Vtič (42.).


Katja Požun [foto: GEPA]

Katja ni naredila v obeh serijah dovršenega skoka, lahko bi nastopila tudi boljše. Podobno velja tudi za Uršo, vendar je mlada tekmovalka, zaradi česar jo je svetovni pokal nekoliko presenetil. Špela je bila dvakrat zelo blizu dobremu skoku, naredila je manjšo tehnično napako takoj po vzletu. Nastopila je malo preveč napadalno. Ekipno smo lahko zadovoljni, čaka pa nas delo z Majo. Njej se je vse nabralo in se ji stvari niso izšle,” je dejal glavni trener Matjaž Triplat, ki bo na Norveškem na treningu ostal še dva dni, ter dodal: “Žal mi je pol točke Katje, saj bi bila tako med najboljšo šesterico. V prvi seriji je imela težave pri doskoku in posledično izgubila pri sodniških ocenah. Za začetek sezone sem zadovoljen.

Dekleta bodo sedaj imela nekoliko daljši premor. Svetovni pokal se bo nadaljeval 6. Januarja v nemškem Schonachu-Schoenwaldu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Lillehammer :. Uradni rezultati


Izjava: Katja Požun (.mp3)
Izjava: Špela Rogelj (.mp3)
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)Špela Rogelj [foto: GEPA]

Leave a Comment