Katja Požun šesta v Hinterzartnu


Katja Požun [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Druga tekma poletne velike nagrade v nemškem Hinerzartnu je pripadla Avstrijki Danieli Iraschko. Drugo mesto je na tekmi pod žarometi zasedla Japonka Sara Takanashi, tretja pa je bila Nemka Carina Vogt.

Katja Požun je bila po prvi seriji na tretjem mestu, vendar je v finalu zdrsnila na šesto mesto. Vtič Maja je bila 12., Urša Bogataj 17., Eva Logar 22., Anja Tepeš 24. in Špela Rogelj 26.

Razveselilo me je, da je prišlo vseh šest deklet do točk. Optimalnih skokov nismo naredili, vendar počasi stopnjujemo naše nastope. V obeh serijah smo naredili dva dobra skoka, vendar je še kar nekaj dela. Tega se veselimo, saj je tako še dovolj rezervu,” je po tekmi dejal glavni trener Matjaž Triplat. Katja Požun pa je menila: “Sem zelo zadovoljna, saj sem na treningih pokazala dobre skoke. V Courchevelu se mi ni šlo, vendar sem se tu zbrala. Uspela sta mi dva dobra skoka. Prvi je bil dober, drugega pa sem nekoliko zamudila na mizi. Današnji rezultat je dokaz, da gremo v pravo smer. Upam, da bomo šli še kakšno stopničko višje..

Dekleta bodo poletno veliko nagrado zaključila 22. in 23. septembra s tekmami v kazahstanskem Almatyu, pred tem pa jih v soboto čaka še mešana ekipna tekma v Hinterzartnu.


Rezultati: Poletna velika nagrada .: Hinterzarten
Izjava: Matjaž Triplat (.mp3)
Izjava: Katja Požun (.mp3)


Leave a Comment