Katja Višnar 13. v Düsseldorfu

Slovenske smučarske tekačice so uspešno nastopile v sprinterski tekmi v prosti tehniki v Düsseldorfu, saj so tri od štirih osvojile točke za svetovni pokal. Katja Višnar je zasedla 13. mesto, Alenka Čebašek je bila 18., Vesna Fabjan 20. in Barbara Jezeršek 50. Zmagala je Američanka Kikkan Randall pred Rusinjo Natalijo Matvejevo in Švicarko Laurien Van der Graaf.

Po kvalifikacijah je Slovenkam kazalo še bolje, saj je bila Višnarjeva četrta (+ 1,43) za Finko Riikko Sarasoja-Lilja (1:41,99), Rusinjo Natalijo Matvejevo (+ 0,52) in Finko Mona-Liso Malvalehto (+ 1,06). Alenka Čebašek je bila 12. z zaostankom 2,80 sekunde in Vesna Fabjan 23. (+ 4,32). V četrtfinalnih bojih je bil za slovenske tekmovalke usoden slabši start, po katerem se na ozki progi na obrežju Rena niso mogle prebiti v polfinale.

Zelo sem razočarana, ker sem naredila napako, ki je v Düsseldorfu ne smeš narediti. Moraš teči napadalno, ker se sicer ne moreš prebiti naprej. Morala bi začeti napadati že prej. Rezultatsko 13. mesto ni slabo, vendar si čim prej želim tekmo brez napak. Upam, da bo ta dan že jutri in da smo sposobne doseči več kot izpasti v četrtfinalu,” je po tekmi povedala Katja Višnar.


Katja Višnar in Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik]

Alenka Čebašek je v četrti skupini vidno zaostala na startu, se srčno borila vse do cilja, vendar ni mogla računati na uvrstitev v polfinale. “Na startu sem bila živčna, ker nisem vedela, kaj naj pričakujem. Bila sem v krizi in brez prave forme. Tukaj je proga specifična,” je dejala Čebaškova, ki bo v nedeljskem ekipnem sprintu tekla skupaj z Jezerškovo.

Vesna Fabjan je v Düsseldorfu že dvakrat osvojila tretje mesto, tokrat pa ni imela sreče. “V preteklosti sem tukaj dosegla odlične rezultate, tokrat mi je šlo slabše. Treba je imeti precej sreče. Proga je zahtevna in je treba biti na preži ves čas. Na startu sem zaostala, ker mi še manjka hitrosti. Če nisi na prvem ali drugem mestu, težje prideš naprej. Moram gledati naprej in se iz te tekme naučiti kaj za naprej,” je strnila misli Fabjanova, ki čuti, da je v boljši formi kot pred 14 dnevi. V nedeljskem ekipnem sprintu (polfinale ob 11., finale ob 13. uri) bo tekla z Višnarjevo.


Rezultati: Svetovni pokal .: Düsseldorf :. Sprint


Leave a Comment