Katja Višnar deseta v Estoniji

Slovenske smučarske tekačice nadaljujejo niz uvrstitev med najboljšo deseterico v sprintih za svetovni pokal. Katja Višnar je v estonskem Otepääju v klasični tehniki zasedla 10. mesto. Zmagala je Poljakinja Justyna Kowalczyk pred Norvežanko Marit Bjørgen in Rusinjo Natalijo Matvejevo. Vesna Fabjan je osvojila 33., Anja Eržen 46. in Barbara Jezeršek 48. mesto.

Katja Višnar je v kvalifikacijah zasedla 14. mesto in se kot edina Slovenka prebila v izločilne boje. Za najhitrejšo Norvežanko Marit Bjørgen (3:22,10) je zaostala za 6,07 sekunde. Višnarjeva je v drugi četrtfinalni skupini narekovala hud ritem vse od starta, kar se ji je na koncu obrestovalo. Njena skupina je bila najhitrejša in s četrtim mestom se je uvrstila v polfinale kot srečna poraženka skupaj z Američanko Kikkan Randall.


Katja Višnar [foto: Klemen Zibelnik]

Katja je nastopila v drugem polfinalu, v katerem je večinoma tekla na šestem mestu, vendar se je držala skupine, v kateri je bila ves čas v vodstvu Kowalczykova. V zadnjih 20 sekundah se je skupina nekoliko raztegnila, Višnarjeva je v cilj pritekla na petem mestu in osvojila končno 10. mesto.

Zjutraj, ko sem se zbudila, sem čutila glavobol, tako da sem šla težko na tekmo. Upala sem, da bom premagala to slabost. V četrtfinalu je bilo bolje. Imela sem zelo hitro skupino in sem prišla naprej kot srečna poraženka, kar je bilo zelo dobro. Želela sem si doseči zelo dober rezultati, vendar nisem popolnoma zdrava, tako da je to deseto mesto v redu. Seveda sem si želela več, ampak to je bil danes moj maksimum,” je po nastopu povedala Višnarjeva.

V nedeljo bo tekma na10 km klasično, v kateri bodo nastopile Jezerškova, Fabjanova in Erženova.


Rezultati: Svetovni pokal .: Otepää


Izjava: Katja Višnar (.mp3)


Leave a Comment