Katja Višnar in Vesna Fabjan šesti na ekipnem šprintu

Prvi ekipni sprint sezone je na oder za zmagovalce v kanadskem Quebecu postavil Američanki, Nemki in Norvežanki. V finale sta se z drugim časom polfinala uvrstili Katja Višnar in Vesna Fabjan ter na koncu osvojili šesto mesto (+9,2). Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek sta obstali v polfinalu in dosegli končno 12. mesto.


Vesna Fabjan [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Višnarjeva in Fabjanova sta v finalni vožnji tekle na četrtem in petem mestu v vodilni skupini. V zadnji predaji je padec švedske tekmovalke tik pred Višnarjevo pomenil izgubo hitrosti in kontakta z vodilno skupino. Fabjanova je nato pritisnila na plin ter v cilj pritekla na šestem mestu. “V polfinalu sva bili takoj za Američankama, v finalu sva štartali iz tretje pozicije, potem je v zadnji predaji Švedinja padla pred Katjo, izgubila je hitrost in priključek. Šla sem na vse ali nič, uspelo mi je ujeti in prehiteti Rusinjo pred sabo in priti šesta v cilj. Izpolnili sva normo za OI, kar je bil tudi cilj. Proga je bila mehka, udiralo se je do vrh čevljev. Z današnjo tekmo smo dobro testirali progo za jutrišnji posamični sprint, ki je nekaj posebnega, saj je na progi manjši skok. Zaradi le-tega so se že pritožili Skandinavci, sama pa bi si želela, da skok ostane oziroma ga lahko tudi še povečajo,” je bila zadovoljna Fabjanova.

Zadovoljni smo. Švedinja je sicer padla pred Katjo, ki se je morala skoraj ustaviti, je nato izgubila hitrost in stik s skupino. Vesna in Katja sta močni, mogoče je bila predzadnja predaja nekoliko slabša. Po dveh letih smo spet med šesterico v ekipnem šprintu,” je nastop ocenil glavni trener Marko Gracer.

Jutri bo v večernih urah (ob 19.15 po slovenskem času) na sporedu še posamični sprint v prosti tehniki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Quebec :. Ekipni sprint (ž)


Leave a Comment