Katja Višnar sezono začela s stopničkami

Katja Višnar je na prvi tekmi za svetovni pokal v finskem Kuusamu osvojila fenomenalno drugo mesto v klasičnem sprintu. Zmage se je veselila Norvežanka Marit Bjorgen, na tretjem mestu je pristala Norvežanka Maiken Caspersen Falla.

Višnarjeva je sicer osvojila 11. čas kvalifikacij, se nadalje brez težav prebila do finale ter osvojila mesto tik za legendarno Bjorgnovo. ″Več kot odličen rezultat,″ je preko telefona vrelo iz glavnega trenerja Marka Gracerja: ″Katja je suvereno odtekla vse teke do samega finala, držala se je navodil glede taktike in držala pozicijo vse do ciljne črte, v klanec je tudi izjemno močna, ja Katja je v res dobri formi.


Katja Višnar se je razveselila drugega mesta [foto: Viessmann]

Imela sem res izjemen dan, počutila sem se odlično in to izkoristila na tekmi. Tako kot danes še nisem odtekla. Po kvalifikacijah smo vedeli, kje smo izgubili proti močnim Norvežanom, nato je servis opravil korekcije pri pripravi smuči in v nadaljevanju sem imela res vrhunsko mažo. V izločilnih bojih sem bila brez stresa, mirna in osredotočena, vrhunsko mi je uspelo odteči tudi naporen in strm zadnji klanec. Sedaj se bom pripravila na sprint v Lillehammerju,″je povedala Višnarjeva.

V izločilne boje sta se uvrstili še Alenka Čebašek (16. čas kvalifikacij), ki je osvojila končno 23. mesto, ter Vesna Fabjan (18. čas kvalifikacij) s končnim 24. mestom. Nika Razinger je za malo ostala izven trideseterice na 38. mestu, Boštjan Klavžar je osvojil 68. mesto.


Katja Višnar [foto: SZS]

Alenki je zmanjkala desetinka do polfinala, Vesna pa je po slabši pozicij in zapore tekmovalk v škarje, izgubila možnost za napredovanje. Tudi Niki je malo zmanjkalo do izločilnih bojev, z njenim tekom sem zadovoljen. Vesna prihaja v formo, saj je bil njen nastop bistveno boljši kot na FIS tekmah pretekli vikend. Boštjan je dosegel maksimum, veseli me majhen zaostanek.Glede na težke razmere in klasično tehniko, moramo biti z današnjimi rezultati več kot zadovoljni.″ je še dodal Marko Gracer.
Pri moških je bil oder za zmagovalce rezerviran za Norvežane, zmagal je Eirik Brandsdal pred Pettrom Northugom ter Sondreom Turvoll Fossliem.

Jutri čaka tekače in tekačice še distanca v klasični tehniki. Na štartu bodo 3 Slovenke in sicer Lea Einfalt, Alenka Čebašek ter Nika Razinger.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (ž)
Rezultati: Svetovni pokal .: Kuusamo (m)


Leave a Comment